Title

Fra glas til uld

Teaser
At recirkulere vinduer giver klare gevinster for miljøet. Hos Isover har vi sammen med partnere etableret en genanvendelseskæde. Når glasset fra gamle vinduer recirkuleres, får det et nyt liv og indgår i produktionen af ny glasuld. Det sparer miljøet for store mængder CO2 og udvinding af naturressourcer.
Recirkulering af vinduer

Giv vinduesruderne nyt liv

Description

Ved renovering af bygninger er det muligt at genanvende glasset fra de gamle vinduer, og få det smeltet om til glasuldsisolering, som kan benyttes til fx facadeisolering eller som ekstra isolering på loftet. Med konceptet "Fra glas til uld" er det muligt at recirkulere op til 95 % af vinduesglasset.

Sådan kommer du i gang

Kontakt Saint-Gobain

Kontakt Saint-Gobain for at lave en aftale om et forløb, som passer til jeres byggeproces, samt få hjælp til udbudsbeskrivelsen (se beskrivelsestekster nedenfor), så I sikrer, at glasset genbruges og bliver til isolering. Er isolering en del af byggeprojektet, hjælper vi jer også med at finde de bedste egnede glasuldsløsninger. 
 

Vinduernes oprindelse

Vinduesrammerne undersøges for evt. skadelige stoffer, så som PCB eller blyholdig maling, inden de afmonteres.

Recirkulering af vinduer
Afhentning af vinduer

Afhentning af de gamle vinduer bestilles hos vores samarbejdspartner, som fragter dem til glasgenbrugsanlægget i Fredericia. Her renses og findeles glasset, inden det transporteres til Isover-fabrikken i Vamdrup.

Recirkulering af vinduer
Certifikat

Afslutningsvis modtager bygherren et certifikat, som beskriver, hvor mange vinduer der er blevet afleveret, og hvor meget genanvendelsen har sparet miljøet i CO2.

Et vindue bliver til 5 m2 glasuld og skåner miljøet for 2,88 kg CO2

Beskrivelsestekster

Del dokument
eller