Title

Inspiration til bæredygtighed

Teaser
I dette afsnit har vi samlet inspirationsmateriale ift. til hvordan du kan træffe bæredygtige valg for din bygning.
hus med solopgang
Description

Selvom de fleste nok forbinder ordet bæredygtighed med miljø, så er der tre forhold, der hænger uløseligt sammen, for at noget kan siges at være bæredygtigt: Miljø, mennesker og økonomi. En bygning kan være nok så miljøvenlig, men hvis den ikke fungerer som en god og sund ramme for mennesker, eller hvis den bliver for dyr i anskaffelse eller drift, så kommer de miljømæssige aspekter aldrig til sin ret.    

Her kan du kan læse meget mere om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed:

Re-cirkulering

Grøn elektricitet

CSR i Saint-Gobain

Godt arbejdsmiljø for håndværkerne

Indeklima og komfort

Title

Energi

Description

Bygninger står for 40 % af vores energiforbrug. Derfor er det et oplagt sted at tage fat i arbejdet mod en grønnere verden. Herunder kommer vi ind på nogle af de gode måder, der findes til at nedbringe energiforbruget i bygninger. 

Description

Isolering

En optimal isolering af bygningen er en af de mest effektive måder at sikre et lavt energiforbrug på i en bygning. Det kan både ses på bankkontoen og på klimakontoen. Uanset om du bygger nyt eller skal efterisolere en eksisterende bygning er der masser af muligheder for at finde den helt rigtige løsning.

Fx kan hulmure eller luftsrum med fordel isoleres med løsuld – det kan du læse mere om her.

Image
Indblæsning af ISOVER InsulSafe
Description

Udvendig efterisolering

Hvis du fx har en bygning med massive mure, som du ønsker at isolere, kan man med fordel efterisolere uden på den eksisterende bygning med Isover Plus-systemet.

Dette er i øvrigt ikke kun et system til efterisolering, men kan også bruges benyttes i opførelsen af nybyggeri.

Image
isoverplus_installering
Image
isoverplus_2
Image
isoverplus_1
Image
isoverplus_hindsgavl
Title

Indvendig efterisolering

Description

Hvis du har behov for indvendig isolering af din bolig eller af enkelte rum, fx i bevaringsværdige bygninger, hvor facaden skal bestå, eller ved enkelte lejligheder, har Isover en løsning, der er specielt udviklet til dette.

Systemet hedder RetroWall er og det eneste system, der aktivt eliminerer fugt og risiko for skimmelsvamp – forhold, der ellers er en reel risiko ved indvendig isolering. RetroWall er testet og godkendt af DTU Byg og en god måde at både at øger komforten og spare på varme regningen.

Description

Læs mere om Retrowall her

Eller se dette projekt på Østerbro i København, hvor vi har leveret RetroWall

Du kan finde yderligere information i vore FAQ om efterisolering her.

Image
skimmel
Image
retrowall stuk
Title

Nedbryd forurening

Description

Med en simpel løsning kan du omdanne dit bygning til aktiv bidragsyder til at nedbryde den forurenede luft omkring os. Løsningen er at pudse facaden med NOxRedux - en særlig facadepuds, der omdanner skadelige NOx'er til salte ved hjælp af fotokatalyse. 

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Princippet er det samme som vi kender fra træer. Faktisk er det sådan at 100 m2 facade, der er pudset med NOx Redux, årligt vil kunne nedbryde forureningen fra en gennemsnitlig Euro klasse 6 bil, der kører over 5.000 km.

Image
Multi 280 Nox Redux facade
Del dokument
eller