Video: Bæredygtighed i Saint-Gobain

Certificeret byggeri
Et stigende antal byggerier bliver certificeret i Danmark. Med en certificering får bygherren garanti og dokumentation for, at en bygning er opført i den forventede, bæredygtige kvalitet. Certificeringen synliggør byggeriets levetidsomkostninger og miljøprofil og sikrer, at indeklima, komfort og sikkerhed er i højsædet i byggeriet. Lige så vigtigt er det, at et bæredygtigt byggeri skaber attraktive arbejdspladser, trivsel og velvære samt et godt miljø for indlæring i undervisningsbygninger.

FN's 17 verdensmål
I Saint-Gobain arbejder vi med at bidrage til FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.
Vores strategi er tilpasset tolv af verdensmålene og til dels tilpasset tre. I Saint-Gobain Denmark har vi særligt fokus på SDG 3, SDG 4, SDG 5, SDG 7, SDG 8, SDG 9, SDG 11, SDG 12, SDG 13 og SDG 16.

Godt arbejdsmiljø for håndværkerne
Desværre ender dobbelt så mange håndværkere som danskere generelt på operationsbordet med arbejdsrelaterede skader. Ca. 25 procent af 3F’s medlemmer er blevet opereret én eller flere gange for noget, som direkte eller indirekte er forbundet til deres arbejde.

Grøn elektricitet
Grøn elektricitet, der betragtes som CO2-neutral i henhold til Scope 2 i Greenhouse Gas Protocollen, leveres af anlæg, der producerer vedvarende energi og giver oprindelsesgaranti-certifikater.

Indeklimamærkning
Der findes en række indeklimamærker, du kan holde øje med, når du vælger materialer til dit byggeri. Her kan du se mere om EMMICODE®, M1, Eurofins Gold og Dansk Indeklima Mærkning.

Indeklima og komfort
Et godt og komfortabelt indeklima er godt for vores helbred og forbedrer ganske enkelt vores liv. Derfor er det væsentligt, at vi har lige så stor fokus på det, som fx æstetikken eller energioptimeringen af bygninger.

Re-cirkulering
Re-cirkulering eller genbrug betyder, at man benytter affald som råstoffer i produktionen af nye materialer. Det giver rigtig god mening, både fordi der ikke nødvendigvis er uanede mængder af råstoffer tilgængelige på jorden, og fordi vi på den måde kan minimere mængderne af affald. Endvidere er flere af de materialer Saint-Gobain genbruger med til at nedsætte energiforbruget og dermed CO2 udledningen fra vores fabrikker.

Tjekliste til bæredygtigt byggeri
Bæredygtigt byggeri dækker over en række aspekter så som økonomi, bygningens levetid, vedligehold, indeklima, sundhed og velvære mv. Materialevalget og ressourceforbruget spiller også en væsentlig rolle. Det handler blandt andet om at reducere spild, anvende materialer optimalt og undgå affald.

En vodcast-serie om bæredygtigt byggeri
Når der bliver talt om bæredygtighed i byggeriet kan det være svært at orientere sig i ord og termer - og det kan være svært at vide, hvad der op og ned i de nogle gange forskelligrettede diskussioner. For at komme en fælles forståelse nærmere, har vi sat en række eksperter i stævne.

Bliv klimahåndværker
De fleste boligejere har et ønske om at bygge og renovere mere klimavenligt. Dermed bliver viden om grønne og bæredygtige løsninger i stigende grad et konkurrenceparameter for den enkelte håndværker eller rådgiver.

Blog: Mod en bæredygtig byggebranche
Vi skriver om bæredygtighed i byggebranchen. Vores forhåbning er at gøre det komplekse forståeligt og det svære tilgængeligt.