Title

Let dæk, tungt dæk og CLT i nybyg

Teaser
Etageadskillelsen er enten udført i beton (tungt etagedæk) eller som bjælkelag (let etagedæk) bestående af træ eller stål. Dæk af jernbeton er enten skiver af præfabrikerede elementer eller massive plader støbt på stedet. Betondæk kan også være opbygget af mindre enheder i kombination med andre materialer og udstøbt på stedet (kombinerede dæk/hulstensdæk).
Title

Tungt etagedæk

Description

Tunge etagedæk benyttes typisk i etagebyggeri, hvor det også er med til at skabe stabilitet. Det kræver en tung ydervægskonstruktion på grund af den høje vægt af betonen. Fordelen ved et betondæk er den gode lydreduktion og de gode brandegenskaber. 

Ved betondæk placeres isoleringen ovenpå dækket, enten mellem strøer eller som underlag for svømmende gulv. Under betondækket kan der isoleres ved at lave et nedhængt loft med isolering bag loftbeklædningen, eller ved at montere et system som Isover Duo. Valget af løsning afhænger især af rummets funktion. 

Hvis betonen er fugtig ved udlægning af fugtfølsomme gulvbelægninger, såsom trægulve, skal der udlægges en fugtspærre, så man undgår fugtoptag fra dæk til gulv. 

Title

Let etagedæk

Description

Lette etagedæk benyttes typisk i halvanden og toplans byggerier samt i lette byggerier. Løsningen er ofte hurtigere og billigere at udføre end det tunge etagedæk. 

Isoleringen placeres mellem træbjælkerne, eventuelt suppleret med en Isover Trinlydsplade over bjælkerne som underlag for et svømmende gulv. 

Title

CLT-dæk

Description

CLT er elementer fremstillet af krydslimede lamellag i massivt træ. Ved at lime langsgående og tværgående lag sammen, reduceres træets bevægelser til et minimum. CLT rummer ikke kun fordele såsom en selvbærende og tør konstruktion, formstabile komponenter, passende brandsikring og lydisolering, men også færdige, synlige overflader samt en høj grad af komfort som følge af træmassens positive effekt på indeklimaet. 

Del dokument
eller