Title

Returordning – glasuld til Leca

Teaser
Sammen med Leca og Norrecco, en af Danmarks største affaldsbehandlingsvirksomheder, har vi etableret en returordning og genanvendelseskæde.
Returordning glasuld til Leca
Title

Returordning og genanvendelseskæde

Description

Det fungerer sådan, at entreprenørerne kan aflevere både nyt, overskydende isolering fra nybyg samt brugt isolering fra renoveringer hos Norrecco. Glasulden videreleveres til Leca-fabrikken ved Randers, hvor isoleringen indgår som råvare i produktionen af nye Leca letklinker.

Se mere hos Norrecco her

Title

Skåner jordens naturlige ressourcer

Description

Den nye returordning for glasuld et vigtigt skridt på vejen til, at vi kan vænne os til mere genanvendelse og færre materialer på deponi.

Fra det øjeblik vores glasuld forlader fabrikken, vil vi gerne understøtte, at materialet en dag vender retur og indgår i produktionen af nye isolerende materialer, i stedet for at ende på deponi. Det er et unødvendigt spild, som vi skal til livs, så snart det er muligt.

Mona Ammitzbøll Rasmussen.
Sustainability Engineer hos Saint-Gobain Denmark
Description

Ved at tilføje glasuld i letklinkerne, mindskes behovet for udvinding af en tilsvarende mængde af jordens naturlige forekomster af ler, som er det primære råmateriale i Leca letklinker.

Leca letklinker bruges til fx isolering af alt fra taghaver til terrændæk og til skybruds-løsninger med dræn, da de kan absorbere og afgive vand.

Leca letklinker er et fuldt cirkulært produkt, der kan bruges igen og igen.

Title

Bedre kildesortering

Description

Fundamentet for al genanvendelse er et stærkt fokus på kildesortering. I som håndværkere og entreprenører kommer dermed til at spille en afgørende rolle for, at materialerne sorteres korrekt.

Title

DGNB giver bonuspoint

Description

Har du et renoveringsbyggeri, der jagter cirkulære DGNB-point for Isover glasuld, så kan Jimmi Ørnhøj-Hansen fra vores tekniske rådgivning hjælpe dig videre.

Vil du vide mere?

Del dokument
eller