08 april 2022
Title

Verdens bedste gipsplade?

Teaser
Gyproc i Kalundborg har afsluttet en vellykket og ambitiøs opgradering af produktionslinjen, der betyder, at man fremover kan producere de lette ErgoLite gipsplader lokalt.
Opgradering_Gyproc
Description

Torsdag 7. april kunne Gyproc i Kalundborg markere afslutningen på en vellykket og ambitiøs opgradering af produktionslinjen, der betyder, at man fremover kan producere de lette ErgoLite gipsplader fra fabrikken i Kalundborg.

Opgraderingen blev markeret ved et arrangement på fabrikken, hvor virksomheden præsenterede projektet for medarbejder og eksterne gæster, der blandt andet talte Kalundborgs borgmester, Martin Damm, og Erhvervschef for Kalundborg Erhvervsråd, Jens Lerager. 

- Det er altid en stor øvelse, når man skal opgradere så centrale dele af en produktion, som det har være tilfældet her. Den slags kræver både en stor faglig ekspertise og at alle involverede løfter i flok. Det er vi lykkes med her, og jeg er enormt glad for at vi i dag kan sætte to streger under og fremover kan producere den nye generation af ErgoLite pladerne her i Kalundborg, siger fabrikschef hos Gyproc, Søren Arens.

Mindre slid for håndværkerne

Opgraderingen af fabrikken er den mest innovative og ambitiøse af sin slags i de snart 50 år fabrikken har bag sig. Opgraderingen betyder, at Gyproc fremover kommer til at kunne producere ErgoLite gipsplader, der er 25 % lettere end den tidligere standardplade, i Danmark. Produktionen af ErgoLite-pladen medfører både et mindre råvareforbrug, mindre CO2-udledning i forbindelse med transport og ikke mindst et væsentlig mindre slid for de håndværkere, der skal arbejde med pladerne, end det er tilfældet med de ældre standardplader – vel at mærke uden at gå på kompromis med hverken styrke eller brandhæmmende egenskaber.

ErgoLite er ikke helt ukendt i Danmark, idet Gyproc tidligere har importeret første generation af pladen fra Sverige. Men med opgraderingen af produktionslinjen i Kalundborg kan man nu producere den nye generation af pladen lokalt i Danmark. Udover de bæredygtige fordele, der ligger i selve pladen, betyder det også en yderligere reduktion af miljøaftrykket at den ikke længere skal importeres fra Sverige.

 - Det, at vi i langt højere grad kan levere lokalproduceret ErgoLite til markedet, giver os nogle unikke muligheder for at levere et produkt, der både tilgodeser miljøet og de mange håndværkere, der hver dag arbejder med vores gipsplader. Som forretning har vi en ambition om at gøre en positiv forskel for verden omkring os, og her er opgraderingen af fabrikken et vigtigt skridt på vejen, siger Søren Arens.

Lokal forankring

Bag projektet ligger tusindvis af timers arbejde, inspirations- og læringsrejser, planlægning og forberedelser og samarbejde med andre Saint-Gobain teams. Udover at projektet har en markant betydning for miljøet og kan bidrage til bedre arbejdsforhold for håndværkerne, så bidrager det også til en fremtidssikring for fabrikken som arbejdsplads i Kalundborg.

Udover taler og gennemgang af projektet og de nye lokalt producerede ErgoLite plader var der indhyret en pølsevogn, hvor medarbejdere og gæster kunne få stillet sulten.

Læs mere om ErgoLite her!

For yderligere information

Del dokument
eller