Title

Akustiklofter

Teaser
Gyptone kombinerer akustik med et godt indeklima og et smukt design. Akustiklofter og -vægge anvendes til at reducere efterklangstiden, og sikrer dermed bedre taleforståelse og mindre generende støj i rum.
Title

God lyd

Description

Hårde gulve, glatte vægge og store vinduer er pænt og praktisk, men desværre også skyld i længere efterklangstid, som gør at tale og andre lyde kan blive opfattet som unødvendig støj. Med Gyptone akustikplader er det muligt at beholde den rene og praktiske indretning uden at gå på kompromis med et behageligt lydmiljø.

Title

Et godt indeklima

Description

Alle Gyptone produkter er fremstillet af gips, som er et rent naturmateriale, der ikke indeholder miljøskadelige stoffer.  Pladerne er 100% genanvendelige og kan indsamles og genbruges i produktionen af nye gipsprodukter efter endt brug.

Gyptone akustikplader er tilsat Activ’ Air, som er en patenteret teknologi, der aktivt nedbryder formaldehyd og dermed bidrager til et godt indeklima. Activ’Air nedbryder op til 70 % af den skadelige formaldehyd i luften, som stammer fra kilder som fx computerudstyr, tæpper, inventar og maling.

Formaldehyd er overalt omkring os og kommer fra mange forskellige kilder. Formaldehyd bevæger sig ofte frit ind og ud af byggematerialer. Forarbejdede produkter som indeholder klæbemidler, så som undergulv, reoler, skabe og andre møbler afgasser ofte formaldehyd. Effektiviteten af Activ'Air teknologien er testet af det akkrediterede Eurofins laboratorium. Resultaterne viser, at Activ'Air nedbryder op til 70 % af formaldehydkoncentrationen i et kontrolleret testmiljø. Teknologiens evne til at reducere formaldehyd koncentrationen i et givet rum, afhænger af rummets størrelse, mængden af Gyptone Activ’Air loftplader, samt øvrige materialer.

Title

Design

Description

Gyptone akustikplader er anvendelige i mange typer af byggerier. I alt fra skoler og hospitaler til kontorer og private hjem. De fås til fastspartlede lofter, hvor de også kan kombineres med almindelige gipsplader, hvis man ikke ønsker akustikfunktionen i hele loftsfladen samt til demonterbare lofter, som er en fordel, når man benytter hulrummet over pladerne til installationer. De fås også til skruemonterede lofter, som lange smalle korridorlofter samt til buede lofter, hvor et specielle design ønskes.

I visualiseringsværktøjet Gyptone Visualiser kan man se de forskellige typer af plader, med de mulige perforeringer i forskellige typer af bygninger.

Title

Bæredygtighed

Description

De gode akustiske egenskaber kombineret med de rene materialer med stor styrke, sikrer lang levetid og reducerer behovet for ressourcekrævende og miljøbelastende udskiftninger. 

Overfladerne er vedligeholdelsesvenlige og designet til at modstå påvirkningerne af et aktivt og travlt miljø, da de er simple at vedligeholde. De kan nemt tørres af med en fugtig klud og så kan de males over igen og igen.

Gyptone har nogle af de laveste værdier på markedet hvad angår CO2-emission, vand- og energiforbrug.

Title

Loftsystemer

Description

Gyproc har en række loftssystemer, som kan benyttes ved montering af Gyptone plader.

 • Gyptone BIG er store akustikplader til faste spartlede lofter. De kan anvendes, hvor der er behov for at skabe store loftsflader uden synlige samlinger. Akustikpladerne kan også anvendes til opbygning af akustikvæg.
  Gyptone BIG kan monteres på Gyproc GK skinnesystem og på træforskalling.

Gyptone Big i GK skinnesystemGyptone Big på træforskalling

Gyptone BIG i GK skinnesystem og på træforskalling.
 

 • Gyptone BIG Curve er akustikplader til buede loftflader uden synlige samlinger. Akustikpladerne kan også anvendes til opbygning af buede akustikvægge.Gyptone BIG kan monteres på Gyproc GK skinnesystem (BIGCurve_Montering_DK).

Gyptone BIG Curve på GK skinnesystem

Gyptone BIG Curve på GK skinnesystem.

 

 • Gyptone Tiles er kvadratiske akustikplader til demonterbare lofter. De produceres med fire forskellige kantløsninger til henholdsvis synligt eller skjult skinnesystem.
   

  • Gyptone akustiklofter med Kant A er et færdigmalet, demonterbart akustikloft monteret i et synligt skinnesystem (T-15 eller T-24). Skinnesystemets synlige flade er 15 eller 24 mm. Gyptone akustiklofter med Kant A er fuldt demonterbart og giver gode muligheder for adgang til installationer bag loftet. 

   Gyptone Kant A i T-15 skinnesystem
   Gyptone Kant A i T-15 skinnesystem.

    

  • Gyptone akustiklofter med Kant B er et loftssystem til faste, skruemonterede lofter med skjult skinnesystem.

   Gyptone kant B på GK skinnesystemGyptone kant B på træforskalling
   Gyptone kant B på GK skinnesystem og på træforskalling.

    

  • Gyptone akustikloft med Kant D2 er et færdigmalet, demonterbart loft, monteret i skjult skinnesystem (T-24). Lofter med Kant D2 er altid nedhængte. 

   Gyptone kant D2 i T24 Cross-Lock skinnesystem
   Gyptone kant D2 i T24 Cross-Lock skinnesystem.

    

  • Gyptone akustiklofter med Kant E15 er et færdigmalet, demonterbart akustikloft monteret i et synligt skinnesystem (T-15). Skinnesystemets synlige flade er 15 mm. Gyptone akustiklofter med Kant E15 er fuldt demonterbare og giver gode muligheder for adgang til installationer bag loftet.

   Gyptone kant E15 i T15 skinnesystem
   Gyptone kant E15 i T15 skinnesystem.

Del dokument
eller