Title

Om Saint-Gobain koncernen

Teaser
Saint-Gobain er en af verdens førende producenter af materialer og løsninger til byggeriet. Med et stærkt fokus på bæredygtighed og på menneskers trivsel i bygninger er koncernen til stede i 76 lande verden over. Blandt koncernens varemærker i Danmark findes Gyproc, Isover og Weber. 
Saint-Gobain facade logo
Title

Historien kort

Description

Globalt

Saint-Gobains historie starter i Frankrig i 1665, hvor Saint-Gobain blev grundlagt som glasproducent og Frankrigs modsvar til det italienske daværende monopol på glasproduktion i Europa. En af Saint-Gobains første store leverancer var spejlene til spejlsalen på Louis XIV’s slot i Versailles. Siden er forretningens portefølje og geografiske spredning vokset stødt, og koncernen er i dag til stede i 76 lande verden og har 166.000 medarbejdere. Saint-Gobains primære markeder i inden for byggeindustrien. 

I 2020 blev Saint-Gobain for niende gang i træk tildelt en plads på analyseinstituttet Clarivate Analytics’ liste over de 100 mest innovative virksomheder i verden

Danmark 

Saint-Gobain har været til stede i Danmark siden midten af 1970’erne, og i dag står Saint-Gobain bag en række virksomheder i den danske byggeindustri som Isover, Gyproc og Weber, der er samlet i Saint-Gobain Denmark. Saint-Gobain Denmark beskæftiger 450 mennesker. 

I andre grene af koncernen findes blandt andet Vetrotech, Ecophon, LECA og SageGlass. Derudover har koncernen også grossistvirksomhederne Brdr. Dahl og Øland, der drives efter armslængde-princip til de producerende virksomheder.  

Vores danske varemærker

Title

Vores værdier og politikker

Description

Miljø og energi

Hos Saint-Gobain arbejder vi for at bidrage til en bæredygtig verden – både gennem de løsninger og services, vi tilbyder markedet, og ved at konstant at arbejde med at optimere produktion og processer mod et mindre aftryk. Fx har Isovers glasuld typisk sparet den CO2, der er brugt på isoleringen fra råmateriale til funktionelt produkt i bygningen, i løbet af få måneders brug. 

Siden 2018 har Saint-Gobain Danmark købt grøn strøm til alle fabrikker, ligesom vi har igangsat et større internt program dedikeret til arbejdet med cirkulær økonomi.  

Læs mere om vores tilgang til bæredygtighed her.

Sikkerhed    

Sikkerhed er et afgørende område for Saint-Gobain. Under devisen ”Safety first” kommer sikkerhed for medarbejdere, besøgende på vores lokationer, og for vores kunder altid i første række. 

Det betyder blandt andet, at vi har implementeret ledelsessystemer med fokus på sikkerhed på alle produktionssteder, og at vi foretager løbende sikkerhedsbesøg kollegaer imellem, hvor vi afdækker potentielle risici i de daglige rutiner. Men det betyder også mere lavpraktiske tiltag så som, at alle bakker på plads, når man parkerer bilen – på den måde kan man komme hurtigt og sikkert væk i tilfælde af evakuering, og så er den del af parkeringen, hvor man har mindst overblik, klaret mens man er frisk – fremfor når man forlader kontoret eller fabrikken efter en måske lang dag.

Det strenge fokus på sikkerhed ses tydeligt i statistikkerne, og der er flere af vores fabrikker, der har nået mere 10 år, uden der har været en eneste ulykke med fravær. 

Del dokument
eller