Title

Weber dry renovation, til fugtige kældervægge

Teaser
Det er svært at undgå fugtige kældervægge og saltudtræk uden at lave gennemgribende renoveringer rundt om bygningen. Det er der dog ikke altid mulighed for. Derfor har Weber opfundet dry renovation, som er en fiberforstærket mørtel med ekstremt god vanddampgennemtrængelighed og luftporeindhold, der fremmer udtørring. Produktet er oprindeligt udviklet til løse problemer med fugtige og saltholdige kælderydervægge i Venedig.
Weber Dry Renovation Nationalmuseet
Title

Sådan virker Weber dry renovation

Description

Weber dry renovation indeholder en masse luftporer, som opsuger fugten og saltene, inden de rammer den indvendige side af væggens overflade. Vandet fordamper inde i porerne, så det blot er den tørre salt, der er tilbage. På den måde forhindres saltudblomstringen på overfladen indtil porrerne er fyldte - efter typisk 5-10 år afhængig af mængden af fugt og salt. Selvom det altså er en tidsbegrænset løsning, er den mere nænsom, og totaløkonomien er langt bedre end ved en gennemgribende renovering – hvis sådan en overhovedet er mulig.

Title

Sådan gør man

Description

Arbejdet udføres ved at banke puds af ind til murstenene, hvorefter man kaster Weber Dry Renovation pudsen på til et samlet lag på 20-40 mm. Det er den samme puds der benyttes til både første og andet lag. Herefter rettes væggen af og filtses pæn, hvorefter overfladen kan efterlades som den er, eller den kan slutbehandles fx med finere puds eller maling.

Se case: Nationalmuseet

Se case: Bovbjerg Fyr

Description

Før:

Image
Weber Dry Renovation før

 

Efter:

Image
Weber Dry Renovation efter

 

 

Del dokument
eller