Hos Saint-Gobain re-cirkulerer vi en stor del af vores materialer, og vi arbejder kontinuerligt på at finde nye måder, at genbruge vores materialer på.
-
Glasulden fra ISOVER bliver fremstillet af op til 75 % genbrugsglas.
-
Den isolering, der bliver fraskåret i produktionen, når vi laver ruller og formstykker, bliver viderebearbejdet til hulmursisolering.
-
Gyproc gipsplader er fremstillet af ca. en fjerdedel genbrugs- og restmaterialer i form af indsamlet genbrugsgips og -karton.
-
Vand re-cirkuleres og spildvarme genbruges i vores produktion.
-
Webers hydrauliske mørtler gør det nemt at skille mursten ad og genbruge dem.

Green Solution House
Gips
Gyproc gipsplader er fremstillet af ca. 25 % genbrugs- og restmaterialer i form genbrugsgips og -karton.
Når gipspladerne igen skal re-cirkuleres, kan de indgå i nye gipsplader. I den forbindelse er Gyproc del af et indsamlings- og genanvendelsessystem, der er med til at reducere spild og affald.
Video: Fra gips til gips
Beton og mørtel
Beton kan re-cirkuleres og tilsættes andre betonprodukter, samt benyttes som vejfyld. Ca. 90 % af Webers produkter (fx fra nedrivning, spild og overskydende materialer fra byggepladser) bliver re-cirkuleret.
Fejlproduktioner genanvendes til stolpebeton, mens Weber Kalkmørtel giver mulighed for at rense og genbruge mursten.
Glasuldsisolering
Op til 75 % af råvaren i ISOVER glasuldsisolering er genbrugsglas fra blandt andet vinduer og flasker.
Fabriksspildet genanvendes som granulat til lofts- og hulmursisolering.
Gamle vinduer bliver til ny isolering
I en række renoveringer er de gamle vinduer blevet til ny isolering. Det skete blandt andet i AB Trekanten i København, hvor beboerforeningen havde fokus på miljø og bæredygtighed, da de skiftede vinduer. Ved udskiftningen blev 800 gamle ruder sendt til ISOVER fabrikken i Vamdrup og lavet om til isolering.
WOOL2LOOP
Saint-Gobain er projektleder på et stort udviklingsprojekt, hvor formålet er at udvikle et alternativt betonmateriale med udgangspunkt i mineraluldsaffald. Læs mere om projektet her.
Video: Fra glas til uld
Se konceptet: Fra glas til uld
Når glasset fra gamle vinduer recirkuleres, får det et nyt liv og indgår i produktionen af ny glasuld. Det sparer miljøet for store mængder CO2 og udvinding af naturressourcer.
Afdeling: Gyproc - Teknisk Rådgivning
Afdeling: ISOVER - Teknisk Rådgivning

Bæredygtighed i Saint-Gobain
Næsten alt vi gør hos Saint-Gobain tager udgangspunkt i bæredygtighed - fra indkøb af råvarer og produktion, til arbejdsmiljø for medarbejderne og håndværkerne, til brugerne af bygningerne og når materialerne recirkuleres.