Title

Green Solution House

Teaser
Green Solution House er et i af de mere ambitiøse hotel-projekter med fokus på æstetik og komfort i Danmark. Saint-Gobain har været med som strategisk partner i projektet, der tog sit udspring i det historiske Hotel Ryttergården i Rønne på Bornholm.
Title

Saint-Gobain strategisk partner i certificeret fyrtårnsprojekt

Description

Saint-Gobain har været strategisk partner til Green Solution House – et af Danmarks absolut mest ambitiøse hoteller. Med Green Solution House var ambitionen fra starten at skabe et helt særligt hotel, hvor både bygningen og landskab blev tænkt ind i en holistisk tilgang til bæredygtigt design. Overalt på hotellet finder man grønne løsninger, sundt indeklima, vedvarende energikilder, aktive materialer og eksempler på kredsløbsdesign.  

Bygningen er baseret på kriterierne for Active House visionen og inspireret af Cradle-to-Cradle filosofiens kredsløbskoncept og er certificeret efter DGNB. 

For os har Green Solution House været en god mulighed for at bidrage med materialer og løsninger, der skaber komfort og velvære for mennesker. Der er ingen tvivl om, at projektet har haft tårnhøje ambitioner; både når vi taler bæredygtighed, og når vi taler komfort, æstetik og velvære. Det matcher vores profil godt.

Peter Hedegård
Business Relation Director
Saint-Gobain Denmark
Description

Fornuftigt valg af materialer 

Alle de anvendte materialer i bygningen er enten genanvendelige eller biologiske nedbrydelige. De forskellige komponenter er designet, så de løbende kan udskiftes efter behov og erstattes med nyudviklede materialer. Det er med til at sikre, at Green Solution House forbliver et forgangsbyggeri, der hele tiden udvikles.  

Bygningen drives desuden ud fra en cirkulær forretningsmodel. Det betyder, at husets økonomiske overskud løbende geninvesteres i nye grønne løsninger og teknologier. 

Indeklimaet i fokus 

Indeklimaet og gæsternes komfort er i fokus i husets løsninger: Tæpper, der absorberer støvpartikler, gipsplader, der reducerer formaldehyd og en tagmembran, der neutraliserer forureningspartikler fra trafikken. Derudover findes der også en grøn plantevæg, der giver ny ilt, stabiliserer luftfugtigheden og køler i sommermånederne. Solceller i bl.a. tag og altanværn dækker meget af bygningens energibehov. 

Præmieret byggeri 

Med tanke på hvor ambitiøst Green Solution House har været helt fra starten, er det ikke overraskende, at byggeriet har vundet en række bæredygtighedspriser og været nomineret til endnu flere. 

Blandt de priser, Green Solution House kan bryste sig af, er:   

  • “EU’s Miljøpris 2016, Bæredygtige Processer”, Miljøministeriet og Ingeniørforeningen IDA 
  • “Active House Award 2016”, Active House Alliance 
  • “Årets erhvervsbyggeri 2015”, Magasinet Byggeri 
Del dokument
eller