Title

Betonens FAQ

Teaser
Weber har kvalitetsbeton til støbeopgaver, elementmontage og betonrenovering, og det er ikke ligegyldigt, hvordan produkterne bliver brugt.
Title

Kan jeg tilsætte antifrostvæske til Webers ekspanderende elementbeton (A)?

Description

Nej. Tilsætter man noget ud over vand til et færdigt tørprodukt, kan Weber som producent ikke længere garantere de deklarerede egenskaber.

Benyt i stedet fx vinterproduktet Tix 0-4 (÷ 10 ° C).

Title

Jeg skal understøbe nogle stålskinner. Der er foreskrevet en højstyrkebeton. Hvilke produkter har I, der kan være egnet?

Description

Vi anbefaler, at man benyttet weber EXM 702 eller 703 afhængig af lagtykkelse.

Title

Hvor stor en lagtykkelse kan weber elementsprøjtebeton klare?

Description

Weber elementsprøjtebeton 0-1 mm sommer eller weber elementsprøjtebeton 0-1 mm vinter kan klare en lagtykkelse på mellem 5-50 mm ved vertikale fuger og mellem 5-30 mm ved horisontale fuger.

Title

Ved hvor lav temperaturen kan jeg benytte weber elementsprøjtebeton 0-1 mm Vinter

Description

Såfremt porerne i underlaget er isfri, kan der pumpes ned til ÷ 5 ° C. Dette gælder såvel temperaturen i luften som i underlaget.

Title

Overfladen på mine insitustøbte elementer er fyldt med pinholes og mindre mærker efter forskalling. Hvorledes får jeg disse lukket/mere udjævnet?

Description

Benyt fx weber betonspartel/vetonit VH, max lagtykkelse 3 mm.

Title

Til et betonslidlag oven på et eksisterende betongulv.:Hvilket produkt skal jeg vælge, og skal jeg prime først?

Description

Benyt eks. slidlagsbeton 0-4 (max lagtykkelse 40 mm). Er der behov for mere styrke samt til aggressivt miljø kan vælges weber rep 930

Som udgangspunkt kan det anbefales at forvande let og prime/svumme eksisterende underbund med eksempelvis weber rep Betoheft 05 og derefter udstøbe (vådt i vådt).

NB: Der bør lægges Rio-armering ved feltstørrelser over 25 m². Samtidig kan det anbefales at lægge kamstålstænger ud for hjørner på søjler, riste m.m. for at ophæve en evt. kærvvirkning.

Title

Svinestald med overflade af frilagte sten: Hvordan genoprettes til en glat overfladen?

Description

I stalden er belastningen af gulvet stor og det kræver en grundig rengøring med hedt-vands­høj­tryks­spuling. Derefter primes overfladen med weber rep 05 Betoheft, og der udstøbes et lag på minimum 20 mm weber rep 930, som er en mørtel baseret på anlægscement (lavalkali­sulfat­be­standig) vådt i vådt.

Forbehold: Vi gør opmærksom på, at vi ikke kender den kemiske belastning i detaljer, og derfor kan vi ikke sige, hvor længe reparationen kan holde.

Del dokument
eller