Title

Lys i de rette mængder

Teaser
Dagslys har stor betydning for vores liv – hvordan vi har det, om vi sover godt om natten og om vi er friske og veloplagte i dagtimerne. Lys kan påvirke os både positivt og negativt.
Indeklima den rette mængde lys til arbejdet
Description

Dagslys har stor betydning for vores liv – hvordan vi har det, om vi sover godt om natten og om vi er friske og veloplagte i dagtimerne. Lys kan påvirke os både positivt og negativt. Alt for meget lys med store kontraster kan virke generende, og det samme kan flimrende lys eller refleksioner.

Derfor er det vigtigt at designe og indrette vores boliger med den rette mængde dagslys i kombination med veltilrettelagt kunstlys.

Glas – et alsidigt materiale

Når det kommer til dagslys i bygninger er glas et ideelt byggemateriale. Ikke kun fordi glas tillader, at dagslys kan komme ind i bygningen, men også fordi glas i høj grad kan skræddersys til både at kontrollere hvordan og hvor meget lys, der trænger ind, og samtidig bidrage med en række andre nyttige egenskaber, uden at lysgennemtrængningen påvirkes i nævneværdig grad.

Blandt disse egenskaber kan nævnes energieffektivitet, solafskærmning og solkontrol, brandegenskaber, antirefleksion og op- og nedtoning af transparens.

Ud over den klassiske brug af glas i ydervægge, kan glas også med fordel bruges inde i bygningen, hvor det kan lade dagslys bevæge sig frit – fx ved brug af glas til skillevægge, gulve, trapper og døre.

For yderligere information om vores forskellige glasløsninger her:

Del dokument
eller