Title

Funkisvilla med funklende hvid facade og perfekt indeklima

Teaser
Efter en omfattende renovering af en pragtvilla i funkisstil var der behov for at sikre ydermurene imod indtrængen af fugt og for at forebygge algedannelse på den nye og kridhvide facade. Bygningens status som bevaringsværdig kombineret med et barskt klima tæt på Øresund kaldte på en ultratynd men højisolerende løsning; Weber Therm Plus Ultra Facadesystem med Kooltherm K5 isoleringsplader. Montering af den slanke og stærke klimaskærm blev efterfulgt af Weber AquaBalance; en biocidfri facadepuds baseret på en banebrydende, fugtregulerende teknologi, der beskytter effektivt mod algevækst.
Description

Den bevaringsværdige villa ligger i Klampenborg og er udstyret med store vinduer, der nærmest omslutter flere af husets hjørner. Et arkitektonisk greb, der ud over at bidrage til den visuelle æstetik også velsigner husets beboere med masser af lys fra flere verdenshjørner.

Rent byggeteknisk krævede det særlige vindues- og facadedesign, at husene blev bygget med massive mure i stedet for en løsning med hulmur. Det skyldes blandt andet, at de store vinduespartier krævede nogle kraftige jernkonstruktioner, som kun gik i spænd med massive mure. Det kan give udfordringer med fx fugt og skimmel, ligesom de gamle jernkonstruktioner i mange tilfælde efterhånden er godt og grundigt rustne,” fortæller Søren Rasmussen, indehaver af Rasmussen Byg og Entrepriser, som var totalentreprenør på renoveringsopgaven.

Søren Rasmussen og hans team er specialister i at udtænke og montere løsninger på komplekse problemstillinger ved særligt huse af ældre dato. Efter at have gransket gamle tilstandsrapporter og analyseret væggene i den godt 90 år gamle villa i Klampenborg, udviklede virksomheden i samspil med en ingeniør en detaljeret renoveringsplan.
 

Da vi gennemgik funkisvillaen i Klampenborg målte vi et fugtniveau på 68 procent i den del af murene, der vender ind imod rummene.

Søren Rasmussen, indehaver af Rasmussen Byg og Entrepriser
Description

Vidunderløsning til ældre huse
”Da vi gennemgik funkisvillaen i Klampenborg målte vi et fugtniveau på 68 procent i den del af murene, der vender ind imod rummene. Under den gennemgribende renovering fik vi bugt med både fugt og skimmelsvamp, vi sikrede et godt indeklima og vi fik udskiftet de efterhånden meget rustne jernkonstruktioner inde i væggene hen over vinduerne. For at sikre en langtidsholdbar løsning, hvor fugt udefra ikke længere kan finde vej ind i den massive mur, valgte vi desuden at montere en helt ny klimaskærm på huset,” fortæller Søren Rasmussen.

Og han understreger, at det langt fra var tilfældigt, at valget faldt på Weber Therm Plus Ultra Facadesystem med Kooltherm® K5 isoleringsplader.

”Det er isoleringsplader på kun 50 mm men med en høj isoleringsevne, der matcher isoleringsløsninger, som fylder op til dobbelt så meget. Eftersom der er tale om et bevaringsværdigt hus, skulle vi indhente tilladelse fra myndighederne til at påføre en ny klimaskærm, og her gjorde det en stor forskel, at vi kun skulle søge om at tilføje 50 mm. Systemløsningen med Kooltherm® K5 er noget nær en vidunderløsning til især ældre huse, hvor der ofte er behov for en løsning med høj isoleringsevne, som fylder så få millimeter som muligt,” fortæller Søren Rasmussen

Den kridhvide facadepuds er utroligt effektiv til at forhindre fugt i at trænge ind i facaden, samtidigt med, at den sørger for, at alger og svamp ikke sætter sig på murene.

Description

Kridhvidt look med miljøvenlig teknologi
Han forklarer videre, at Weber AquaBalance var et naturligt valg som afsluttende facadepuds, fordi det modsat mange vandafvisende pudsprodukter ikke indeholder vandopløselige biocider, som udvaskes over tid og havner i naturen og grundvandet.

”AquaBalance har nogle kvaliteter, der tager hensyn til miljøet og biodiversiteten men uden at gå på kompromis med de rent byggetekniske funktioner, som var vigtige på dette og mange andre projekter. Den kridhvide facadepuds er utroligt effektiv til at forhindre fugt i at trænge ind i facaden, samtidigt med, at den sørger for, at alger og svamp ikke sætter sig på murene. Og så holder den i mange år, selv om huset ligger i et saltholdigt og fugtigt miljø tæt på Øresund.”
 

Weber AquaBalance er baseret på intensiv produktudvikling. Det har resulteret i en teknologi, der beskytter mod fugt, alger og svamp uden brug af miljøskadelige biocider og konserveringsmidler. Den indbyggede teknologi sikrer desuden, at facaden hurtigt bliver tør igen efter regn eller dugdannelse, hvilket forhindrer angreb fra de mikroorganismer, der ellers risikerer at udvikle sig til synlige alger på den pudsede facade. AquaBalance er langtidsholdbar og har en dokumenteret levetid på 10-15 år.

Weber AquaBalance består af foreløbigt to malinger og fire forskellige pudsemørtler – fra tyndpuds til dekorations- og strukturpuds. Produktserien kan leveres i mere end 30 forskellige farvetoner.

Del dokument
eller