Title

Skillevægge mellem rum

Teaser
Skillevægge opdeler rum i din bolig og findes i både tunge varianter af teglsten, letbeton m.m. og i lette varianter af træ- eller stålskelet beklædt med forskellige overflader. En mulighed, som vinder mere og mere frem i private boliger, er skillevægge af glas, som er med til at øge lysindfaldet og æstetisk en smuk løsning.
DIY kvinde og mand
Description

Skillevægge kan være bærende eller ikke bærende. Deres funktion og placering er bestemmende for, hvilke krav den skal opfylde indenfor både varme-, lyd- og brandisolering.

Krav til skillevægge

Der stilles krav til skillevæggens varmeisolering, hvis der er en temperaturforskel på 5 ˚C eller mere mellem de to rum. Under lovgivning kan du læse mere om krav til varme-, lyd- og brandisolering samt kravene til skillevægge mod badeværelser og vådrum - her gælder særskilte regler.

Fugtspærre, dampspærre og radonsikring

Der skal udlægges en fugtspærre på skillevægsfundamenter, for at forhindre at fugt nedefra kan trække op i skillevæggen. Samtidig skal fugtspærren fungere som radonsikring og skal derfor samles tæt med gulvkonstruktionen.
 
For skillevægge med ens temperatur- og fugtforhold på begge sider, er en dampspærre ikke nødvendig.
 
Hvis der er temperatur- og fugtforskelle mellem de to rum, vil en forskel i damptrykket give en fugttransport gennem konstruktionen. Derfor er det vigtigt at få monteret en tæt dampspærre på den varme side af isoleringen.

 

Title

Skillevæg af gips og stål

Description

Når du skal renovere eller har behov for at ændre på ruminddeling i fx lejlighed eller parcelhus, så er en isoleret indervæg bygget med stållægter og gipsplader en let og økonomisk overkommelig løsning.

Lydisoler skillevægge

Glasuld isolerer ikke kun effektivt mod varme og kulde, men også mod lyd. Glasuld kommer i forskellige isoleringsklasser. De høje isoleringsklasser (fx 37) er de billigste, men kræver til gengæld mere plads. Klasse 34 er normalt et godt valg, da denne giver en god kombination af pris og isoleringsevne. Samtidigt har klasse 34 en fasthed, der gør den meget nem at arbejde med. Har du strenge pladskrav eller energikrav, du skal/vil overholde, er det værd at gå ned i isoleringsklasse (kl. 30 eller 32). Disse klasser er også velegnede til mekanisk fastgørelse. Er en lav pris og komfortisolering de væsentligste faktorer, kan du med fordel gå op i isoleringsklasse (kl. 37).

Guide: Ophæng på gipsvæg

Byg en skillevæg med Gyproc Habito

Video URL

Skillevæg med lydkrav

Video URL
Title

Skillevægge af glas

Description

Skillevægge i glas giver et flot æstetisk look og mulighed for at få dagslys ind i alle rum. Glas giver mange muligheder; det kan skabe åbenhed rummene imellem eller adskille med designede glasløsninger. Rum kan adskilles med farvede glasløsninger, glas med tekstiler eller designet glas. Det er også muligt at kombinere glasset med gode lydisolerende egenskaber for diskretion rummene imellem.

Systemet er fleksibelt, så det kan sammensættes efter ønsker og behov, og det monteres nemt med klik-profiler.

Skillevægge og døre i glas er oplagte, hvis du ønsker at opdele rum uden at tage for meget plads, og uden at miste det naturlige lysindfald. Foruden de funktionelle fordele er skillevægge og døre i glas et moderne og æstetisk valg, hvor du i høj grad har mulighed for at sætte dit eget præg.  

En skillevægsløsning i glas er et fleksibelt system og kan sammensættes efter behov og ønsker samt tilpasses specifikke mål – gerne udført af en fagmand. Håndtag, beslag og profiler er alt sammen noget, der kan tilpasses din stil og dine behov. Både skillevægge og glasdøre kan fremstilles i en lang række glastyper med forskellige funktioner og design, herunder farvet glas, glas med motiv, lydisolerende glas, smart glas mv.  

Smart glas, PRIVA-LITE, er et dynamisk, aktivt glas, der lader dig ændre glasset fra matteret til transparent ved blot et tryk. Glasset er et lamineret glas der indeholder flydende krystaller som ensretter sig ved tilførsel af strøm. På den måde skifter glasset tilstand uden at lysindfaldet påvirkes.  

Skillevægge i glas kan samtidig opbygges således, at de er lydisolerende. Det giver helt nye måder at skabe rum på, hvor fx væggen mellem soveværelse og badeværelse, køkken og stue, gang og stue er i glas. 

Title

Glastyper

Description

GLASSOLUTIONS glasvægge giver et enkelt og elegant udtryk. Profilerne er slanke, så glassets flotte egenskaber er i fokus.

Vælg mellem forskellige glastyper med hver sin funktion, eller kombiner mulighederne:

BASIC: 10-12 mm hærdet sikkerhedsglas i klart eller satineret.

SILENT: Enkeltglas med STADIP SILENCE lydfolie eller termorude med STADIP SILENCE lydfolie.

DESIGN: Vælg mellem de mange flotte typer designglas: PICTUREit, PRIVA-LITE, STADIP COLOR, CLIMAPLUS SCREEN eller andre specialglas.

Del dokument
eller