04 april 2023
Title

Saint-Gobain bidrager til fyrtårnsprojekt

Teaser
Københavns Klimakarré på Østerbro har nu for alvor taget form, og projektet er klar til at fungere som fyrtårnsprojekt, når det gælder energirenovering og klimasikring i gammelt etagebyggeri og tilhørende gårdmiljø. Saint-Gobain Denmark har spillet en nøglerolle i mange af projektets elementer, både som rådgiver på projektets produkter og som leverandør af bæredygtige materialer og løsninger.
Klimakarre facade
Description

Københavns Klimakarré på Østerbro har nu for alvor taget form, og projektet er klar til at fungere som fyrtårnsprojekt, når det gælder energirenovering og klimasikring i gammelt etagebyggeri og tilhørende gårdmiljø. Projektet har ikke kun fokus på klimaet, men også på beboerne, som har fået forbedrede boliger med sundt indeklima, ligesom der har været fokus på skånsomme forhold for de håndværkere, der skal installere de bæredygtige løsninger fra høje stilladser i tæt bebyggelse.

Den mest komplekse og tidskrævende fase i skabelsen af Klimakarréen er overstået, og en specielt udviklet multifunktionel og CO2-besparende gårdfacade blev sammen med de forbedrede lejligheder indviet ved et mindre arrangement fredag den 23. oktober. Saint-Gobain Denmark har spillet en nøglerolle i mange af projektets elementer, både som rådgiver på projektets produkter og som leverandør af bæredygtige materialer og løsninger i tæt samarbejde med bl.a. Henning Larsen Architects.

Til stede var bl.a. Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, der fik mulighed for at opleve en af lejlighederne, der samtidigt med ny isolering og en NOx-nedbrydende facade også har fået erstattet vinduer ud mod gården med store vinduespartier. For som led i klima- og energirenoveringen har beboerne samtidigt fået franske eller spanske altaner og dermed mere dagslys og konstant udskiftning af luften fra de nye vinduer med indbygget mikro-ventilation.

Det er vigtigt for mig, at vores byudvikling, også når det handler om klimasikring, tager højde for den historie og det udtryk, som hvert enkelt kvarter har, og det synes jeg, I har formået.

Ninna Hedeager Olsen
Teknik- og miljøborgmester
Københavns Kommune
Description

Ninna Hedeager Olsen understregede blandt andet i sin tale, at Klimakarré-projektet på mange måder er et perfekt eksempel på, hvordan vi allerbedst får gennemført den grønne omstilling i København med en kombination af alle de elementer, der kan gøre byen både smukkere og mere klimavenlig. For der er, sagde teknik- og miljøborgmesteren, først og fremmest tale om et klimasikringsprojekt, der tager en del af byens miljømæssigt forældede byggemasse og giver den dét teknologiske løft, der skal til for at gøre den bæredygtig for fremtiden. Men det er samtidigt et projekt, der formår at bevare kvarterets arkitektoniske kulturarv, med respekt for den måde, det har set ud engang. 

Description

Gode erfaringer

Hos Saint-Gobain Denmark er Business Relations Director Peter Hedegård glad for alle de erfaringer og læringer, projektet har ført med sig – herunder hvordan man fremover kan klimasikre og energirenovere endnu mere bæredygtigt, med endnu mindre spild undervejs i renoveringsprocessen og endnu bedre forhold for arbejderne. Evalueringer de kommende år skal vise energibesparelsen i Klimakarréen målt på kilowatt, kroner og ører. 

”Vi har siden 2015 leveret rådgivning på tværs af hele renoveringsprojektet, og derudover har Saint-Gobain Denmark leveret en isoleringsløsning, som består af træ og glasuld med op til 75 procent genbrugsglas. Dele af facaden er pudset op med Weber NOx Redux, der er udviklet specielt til at nedbryde kvælstofdioxider fra luften – det er samme fotokatalytiske evne, som planter og træer har. Desuden har vi leveret uorganisk vindspærre i form af fuldt genanvendelig imprægneret gipskompositplade med høj resistens mod skimmelvækst,” fortæller Peter Hedegård.

Klimakareen er nu klar til allersidste fase, som ud over planter på facaderne blandt andet omfatter sivegræs og andre tiltag, der opsamler regnvandet og sørger for at holde kældre og boliger tørre – uanset hvor meget det regner. Hele projekt Klimakarré København forventes at være færdigt i løbet af 2021.

Del dokument
eller