Title

Nordø

Teaser
Saint-Gobain ISOVER har leveret en isoleringsløsning med glasuld til en af de kommende erhvervsbygninger på Nordø - den tidligere industrihavn Redmolen i Københavns Nordhavn.
Title

DGNB Guld-kontorbygning bliver isoleret med genbrugsglas

Description

Den tidligere industrihavn Redmolen i Københavns Nordhavn er lige nu under forvandling til et helt nyt byområde med energivenlige luksusboliger, bæredygtige kontorfaciliteter, hotel og rekreative områder. Det nye byområde skal hedde Nordø, og Saint-Gobain ISOVER har leveret en isoleringsløsning med glasuld med ca. 75 procent genbrugsglas til en af de kommende erhvervsbygninger på Nordø. 

Beboere, besøgende og folk med arbejdsplads på Nordø skal krydse en af de to broer, der forbinder det nye byområde med resten af Københavns Nordhavn. Samtlige af områdets bygninger får en spektakulær beliggenhed og udsigt til både himmel og hav, og den første bygning, man møder på højre hånd efter at have passeret en af broerne bliver et 5-etagers kontorhus med en facade i rødlige nuancer. Facaden bliver beklædt med cortin-stål i rød-brune nuancer, der passer perfekt til områdets vind- og vejrforhold og som samtidigt udgør en arkitektonisk reference til Århusgadekvarteret på ”det gamle” Østerbro.

I samråd med Saint-Gobain ISOVER fandt vi frem til, at opgaven kunne løses med et enkelt lag glasuld på 260 mm. Løsningen har en ekstra høj koncentration af glasuld, hvilket giver høj energieffektivitet og lav varmeudskillelse.

Anders Hertz Feddersen Fischer
Byggeleder
Pihl & Søn A/S
Description

Et-lags-løsning forkorter montagetiden

Bag den smukke facade bliver det nye kontorhus isoleret med glasuld fra Saint-Gobain ISOVER – et arbejde der i skrivende stund allerede er godt i gang. Og valget af ISOVER Facadeisolering 32 er der flere gode grunde til. Det fortæller Anders Hertz Feddersen Fischer, byggeleder hos Pihl & Søn A/S, der er totalentreprenør på Nordø:

”Vi havde oprindeligt projekteret med en traditionel isoleringsløsning med to lag på hver 150 mm, men i samråd med Saint-Gobain ISOVER fandt vi frem til, at opgaven kunne løses med et enkelt lag glasuld på 260 mm. Løsningen har en ekstra høj koncentration af glasuld, hvilket giver høj energieffektivitet og lav varmeudskillelse, men i en slankere konstruktion. Det betyder samtidigt mindre materialeforbrug, og vores håndværkere sparer en del tid, fordi de kun skal montere et enkelt lag i stedet for to,” forklarer Anders Hertz Feddersen Fischer.

DGNB Guld-byggeri

De øgede krav til bæredygtighed og U-værdier, det vil sige bygningskonstruktionens isoleringsevne, har ifølge Anders Hertz Feddersen Fischer gjort det stadigt vigtigere at finde frem til den helt rigtige isoleringsløsning. Og valget af ISOVER glasuld, der er fremstillet på ISOVER-fabrikken i Danmark (Vamdrup) med ca. 75 procent genbrugsglas, harmonerer godt med Pihls bæredygtighedsstrategi.

”Der er tale om et DGNB Guld-byggeri, og vi arbejder som entreprenør på hele tiden at finde frem til materialer med så lav klimapåvirkning som muligt. Vi har blandt andet premium-medlemskab af Green Building Council Denmark, og arbejder målrettet med at nedbringe CO2-aftrykket fra alle vores projekter,” forklarer Anders Hertz Feddersen Fischer.

Populært til ventilerede facader

ISOVER Facadeisolering 32 er specielt designet til anvendelse i ventilerede facader. Og den sorte glasvlies betyder, at isoleringen ikke kan ses bag regnskærmen, hvis der skulle være åbne fuger i regnskærmen.

”Facadeisolering 32 er en populær løsning. Og her på Nordø har den lave lambda værdi på 0,032 W/mK betydet, at vi kunne konvertere fra 2x150 mm isolering til en ét lags løsning i 260 mm. Det har været med til at byggeoptimere, når vi ser på montage hastigheden, ligesom den gode formfasthed og lave vægt gør produktet nemt for håndværkerne at arbejde med,” fortæller Henrik Olsen, salgskonsulent hos Saint-Gobain ISOVER.

Kontakt

Del dokument
eller