Title

Himmerland Boligforening

Teaser
En omfattende renovering af en boligkarré fra 1950’erne blev startskuddet til, at Himmerland Boligforening fik installeret ISOVER RetroWall®, der gør op med problemstillingen ved indvendig isolering, at der kan opstå fugt og skimmel inde bag isoleringen.
Title

Nyrenoverede lejligheder fik god energi og sundt indeklima

Description

De gamle karréejendomme i afdeling 12 på Kastetvej i Aalborg Vestby er bygget i røde mursten, og det fine facadeudtryk ønskede Himmerland Boligforening ikke at ændre. Desuden er der ikke plads på det smalle fortov til at mure 30-40 cm uden på de eksisterende bygninger. En klassisk problemstilling, som generelt gør det svært at energirenovere mange bygninger af ældre dato.

Testet og blåstemplet af DTU

”De mange bygninger, der ikke kan isoleres udefra, bør stadig energirenoveres – både af hensyn til miljøet og de mennesker, der skal bo og opholde sig i bygningerne. Men ved indvendig isolering opstår der let fugt og skimmel inde bag isoleringen, fordi luftfugtigheden bliver for høj. Den kode har Saint-Gobain ISOVERs udviklere sat sig for at knække, og det førte til ISOVER RetroWall, som løbende måler og regulerer luftfugtigheden via en indbygget affugter,” fortæller Peter Hedegaard, Business Relations Director hos Saint-Gobain Denmark A/S.

Affugteren holder konstant luftfugtigheden nede på et tilpas niveau og fjerner dermed risikoen for fugt og skimmelsvamp. Det patenterede system har så unikke og banebrydende egenskaber, at det er blåstemplet af DTU BYG, Institut for Byggeri og Anlæg efter en længere testperiode

Med ISOVER RetroWall kan vi monitorere luftfugtigheden og dermed sørge for et sundt indeklima, fordi der ikke opstår skimmel inde i konstruktionen. Desuden giver det en langt højere komfort for beboerne, at kolde vægge eller kuldebroer er skiftet ud med en lun væg uden træk og kuldestråling.

Allan Revsbech
Projektleder
Himmerland Boligforening
Description

Hvert minut talte

En opgave af den kaliber ville normalt tage en uge, så hvert minut talte. Derfor havde OL Gulve 9 mand på opgaven, der samlet leverede 160 arbejdstimer. Til sådan en opgave - og generelt når der støbes undergulve over 2 ton – er der brug for en pumpebil med operatør. Mørtlen bliver doseret og blandet i pumpebilen, hvorefter den udlægges igennem en slange. En løsning der nærmest fungerer som en lille fabrik med kapacitet til at blande 10-15 tons flydemørtel i timen. Til denne opgave var Webers faste samarbejdspartner, JEJ Pumpebiler ApS, på pletten.

”Når vi samarbejder med Weber, så ved vi, at den færdige konstruktion består af innovative produkter af højeste kvalitet, og vi kan være trygge ved en sikker levering og teknisk backup på byggepladsen. Det var også tilfældet med denne opgave, som på bedste vis demonstrerer, at en kompleks opgave med en stram tidsplan ikke er noget problem, så længe man har den rette sparring og samarbejdspartner med på projektet,” understreger Ole Thomsen.

Kontakt

Del dokument
eller