Gyproc® Klima

Ned med CO2-aftrykket. Op med Gyproc Klima.
Gyproc Klima er en ny generation gipsplader, som bliver produceret CO2-fri* med strøm fra vandkraft på fabrikken i Fredrikstad. Den første af sin slags. Med gipsplader fra Klima-serien kan du mærkbart reducere byggeriets klimaaftryk.

*Scope 1 og scope 2
Reducerer CO2-aftrykket
Fremstillet med genbrugsgips
Velkendt Gyproc kvalitet
Forskellige pladetyper
Image

En gipsplade er ikke bare en gipsplade

Med Gyproc Klima-serien får du markedets laveste CO2-aftryk til dine byggeprojekter. Det giver dig mulighed for at opfylde de stigende krav, der stilles til reduktionen af CO2 i byggeriet.

Vi samarbejder med genbrugspladser og entreprenører for at indsamle gips fra de danske byggepladser, som efterfølgende bliver genanvendt i produktionen af nye gipsplader.

Klima-serien er produceret med samme høje standard, som alle andre gipsplader fra Gyproc.
Image

Strøm fra vandkraft

Elektrificeringen af Gyproc-fabrikken i Fredrikstad er et vigtigt skridt i den rigtige retning: CO2-reduktionen ligger alt efter pladetype omkring 75 % lavere i scope 1 og scope 2 end tilsvarende produkter.
Image
Gyproc Klimaplader er produceret CO2-fri med strøm fra vandkraft.

Markedets laveste CO2-aftryk

Med Gyproc får du markedets laveste CO2-aftryk når du bygger med gipsplader fra Klima-serien. Gipspladerne bliver fremstillet i en produktion, som i 2023 blev omstillet til at producere med strøm af vandkraft. Dermed har Gyproc Klima-serien typisk omkring 75 procent lavere CO2-aftryk end andre tilsvarende produkter, og det gælder både for almindelige gips og de fleste træbaserede plader. Tallet inkluderer alle CO2-udslip i forbindelse med produktionen (A1-A3).

Image
CB Byen Allan Gullaksen

Vil du optimere dit projekt?

Vores erfaring siger, at vi sammen hurtigt kan finde optimeringsmuligheder eller en løsning på udfordringer.

Du er også velkommen til at tage fat på os, hvis du vil vide hvor meget CO2 Gyproc Klima kan spare dit projekt for.

 

Image
3. partsverificeret EPD

Branchens bedste EPD?

Gode EPD´er med til at sikre, at alle i branchen lever op til dokumentationskravene og det ansvar, vi som branche har for at nå vores fælles mål om at sænke CO2-udledninger. Gipsplader fra Gyproc er med de bedste +A2 standard dokumentation fra Norge. 

Recycling - fra gips til gips

For at spare på jordens ressourcer er det vigtig, at vi genbruger mest muligt. Gips er et naturligt mineral og kan recirkuleres uendeligt. De gamle gipsplader knuses til granulat, som derefter kan indgå i produktionen af nye Gyproc gipsplader. I dag indeholder Gyproc gipsplader mellem 20 - 30 % genbrugsgips og vi arbejder kontinuerligt på at øge andelen af genbrugsgips.

Image
Konfigurator til bygningsdele

Konfigurator til bygningsdele

I Saint-Gobain konfiguratoren finder du systemløsninger til bygningsdele, teknisk isolering, akustik og brand. Du vælger et område, dine design- og funktionskrav og konfiguratoren finder mulige og tilgængelige Saint-Gobain løsninger og produkter.

Del dokument
eller