Product Descriptor
Flydemørtel til gulve
Brand

weberfloor Industry SR

Description

Weberfloor Industry SR er en pumpbar selvnivellerende afjævningsmasse med en hård ridsefast overflade til miljøer hvor forhøjede temperaturer og forhøjede fugtbelastninger er til stede.

Flag: SGDK My Favourites

Du skal være logget ind for at gemme dokumenter på hjemmesiden. Hvis du ikke allerede har en profil, kan du registrere dig via nedenstående link.
Gå til registrering
Gem

Anvendelse

Indendørs i industrielle lokaler, hvor kravene er høje på holdbarhed mod tung rullende trafik, mekanisk slid og forhøjede temperaturer og øget fugtbelastning. Fremstillingsindustrier, truckgange, lagre og garager mv.
Som baselag for hærdeplast i lokaler, hvor fugtbelastningen er forhøjet f.eks. ved slagtning og kødindustrien.

Funktioner og fordele

Pumpebar – hurtig og ergonomisk udlægning
Hurtighærdnende – muliggør hurtig installation
Plane gulve – minimerer slitage på trucks samt muliggør høje lagerreoler
Høj bestandighed mod mekanisk belastning - lang levetid
Hård ridsefast overflade
Underlag for hærdeplast belægninger, hvor fugt og temperatur belastningerne er forhøjet

Begrænsninger

Ikke egnet til udendørs brug.

Tekniske produktegenskaber

Farve
Grå
Brandklasse
A2fl-s1 ifølge EN 13501-1

Drift og vedligehold

Se varedeklaration for håndtering af restprodukter og affald samt indholdsdeklaration
6 måneder i tørt rum og i ubrudt emballage

Varianter

Varenr.
Varenr.
5200837773
Varenr.
5200837711
Varenr.
5200841396

Find forhandler

Find din nærmeste forhandler
Title

Madkulturens Hus, Frederiksberg

Teaser
Madkulturens Hus er en arkitektonisk perle centralt på Frederiksberg bygget oven på metrostationen på Frederiksberg Allé. Facadens pålimede tegl og aflange, vertikale murstensforbandter giver byggeriet et på samme tid klassisk og moderne udtryk. Facadeløsningen er bygget op omkring Webers serpovent G2 facadesystem.
Title

Unik ventileret facadeløsning på Frederiksberg

Description

Når de rejsende forlader metrostationen på hjørnet af Frederiksberg Allé og Platanvej, kommer de op i Frederiksbergs nye madhus, Madkulturens Hus. Med et udtryk, der både har referencer til de klassiske bygninger i kvarteret og samtidig er udpræget moderne, danner bygningen ramme om både et kulinarisk samlingssted og en række boliger.

I husets stueetage er der indrettet madboder og små-køkkener, der er åbne for alle med hang til kvalitetsmad og gode råvarer. Derudover er der i stueetagen indrettet fleksible lokaler, der kan benyttes til aktiviteter som for eksempel foredrag eller undervisning.

Ud over selve madafdelingen indeholder bygningens overliggende niveauer 13 byhuse i to og tre etager, en række mindre lejligheder samt en enkelt penthouselejlighed.

Prestigeprojekt med unik ventileret facade

Projektet har fra dag ét været et prestigeprojekt på Frederiksberg, og arkitekterne fra COBE har blandt andet indtænkt et fællesområde til boligerne, en indre grøn gårdhave samt buske og mindre træer på tagene. Alt sammen detaljer, der er med til at gøre bygningen til noget ud over det sædvanlige.

Lige som husets indre er specielt, udmærker facaden sig ved en række særlige detaljer, der blandt andet tæller pålimede tegl på en let facade og aflange, vertikale murstensforbandter.

Da byggeriet skulle i gang og COBEs visioner omsættes til virkelighed, gik Murermester Ole Larsen A/S, der stod for murer-entreprisen, i dialog med Weber om den krævende facade. Efter at have vendt en række forskellige muligheder, fandt man et bud på en løsning, som totalentreprenør NRE også viste sig at være tilfreds med. Da der var enighed gik Webers eksperter i gang med at regne på de tekniske specifikationer.

Strenge krav til dokumentation

En af de helt store udfordringer for facaden – og for byggeriet i det hele taget – var placeringen oven på metroen. Fordi bygningen blev opført oven på metrostation, hvis bund ligger 22 m under terræn, var der ekstra høje krav til byggeriets bærende konstruktioner, som skulle placeres på metroskaktens to sider.

På Webers laboratorie i Malmö blev den foreslåede løsning gennemtestet, og med udførlig dokumentation under armen vendte Weber tilbage til metroselskabets ingeniører, der stod for den endelige tekniske godkendelse. Efter en grundig vurdering blev der givet grønt lys for løsningen. Facaden er baseret på Webers ventilerede facadeløsning, serpovent, der blandt andet indeholder komponenter fra Webers søstervirksomheder ISOVER og Gyproc. Yderste lag i facadeløsningen er Weber WP-pladen, som udmærker sig ved at være både let og stærk – og dermed ideel som underlag til de tegl, der skulle limes på. Til dette formål blev weber rex light fix valgt.

Udover selve facadeløsningen har Weber også bidraget med flydespartel til undergulvet i stueetagen, samt med den FM5 1201 funktionsmørtel, der er blevet brugt til at fuge facaden med.

Byggeriet står nu færdigt centralt på Frederiksberg, og giver hver dag tusindvis af Metro-passagerer og øvrige besøgende mulighed for at få en arkitektonisk og kulinariske oplevelse i Madkulturens Hus.

Kontakt

Title

Weber opkøber Vergutech

Teaser
Saint-Gobain Weber har netop underskrevet aftale om købet af virksomheden Vergutech, der sælger, udlejer og servicerer betonblandepumper. Med opkøbet af Vergutech kan Weber se frem til at udvide sin forretning og lægge en ny service til paletten inden for pumpning af beton og mørtel
weber overtager vergutech
Description

Saint-Gobain Weber har netop underskrevet aftale om købet af virksomheden Vergutech, der sælger, udlejer og servicerer betonblandepumper. Med opkøbet af Vergutech kan Weber se frem til at udvide sin forretning og lægge en ny service til paletten inden for pumpning af beton og mørtel. 

Første februar overgår Vergutech til Saint-Gobain Weber, der er en af byggebranchens største leverandører af mineralsk baserede byggematerialer. Vergutechs forretning er baseret på betonblandepumper og virksomheden har den nordiske eneforhandling af de tyske Vergumat-pumper, der er kendt i markedet for sin høje kvalitet.

Opkøbet vil give Weber mulighed for at levere optimerede løsninger inden for pumpning af beton og mørtel – både i form af øget pumpbarhed og ved at levere en samle løsning til kunderne.

”Vergutech er en god og veldrevet forretning, der er bredt anerkendt for at være blandt de absolut bedste på markedet for pumper til pumpning af beton og mørtel i Danmark. For Weber er det et oplagt køb, og en forretning, der passer rigtigt godt til vores setup. Med overtagelsen af Vergutech får vi ikke bare mulighed for at videreføre en sund forretning, men også at for udnytte synergier med vores eksisterende forretning. Det gælder ikke mindst i forhold til på sigt at kunne skabe samlede løsninger, hvor vores mørtler er optimeret og samstemt med pumperne. Vi ser derfor meget frem til overtagelsen, og til at byde velkommen til vores nye kollegaer,” siger Klavs Eske, administrerende direktør for Saint-Gobain Weber.

Tilfreds direktør giver stafetten videre

Også Vergutechs afgående direktør, Bjarne Poulsen, er tilfreds med handlen.

”Det glæder mig, at det er Weber, der overtager. Jeg er sikker på, at det er det helt rigtige match, der vil sikre den fremtidige udvikling af forretningen. Vergutech har været mit hjertensbarn, siden jeg grundlagde virksomheden i 1998, og derfor er det selvfølgelig også med en smule vemod, at jeg giver stafetten videre. Men jeg mener både, at Weber er den helt rigtige til at drive forretningen videre, og at det er det rigtige tidspunkt. Og så ser jeg frem til nu at få mere tid sammen med familien – og også til måske at kunne komme lidt mere ud i naturen og gå på jagt,” siger Bjarne Poulsen.

Vergutech drives fra den sjællandske by Mørkøv, hvorfra virksomhedens ca. 10 medarbejdere servicerer hele landet. 
 

For yderligere information

Product Descriptor
Flydeklæber
Brand

weber Flow Fix

Description

weber Flow Fix er en støvreduceret cementbaseret flydeklæber til lægning af store keramiske fliser inde- og udendørs.

Flag: SGDK My Favourites

Du skal være logget ind for at gemme dokumenter på hjemmesiden. Hvis du ikke allerede har en profil, kan du registrere dig via nedenstående link.
Gå til registrering
Gem

Anvendelse

weber Flow Fix er en støvreduceret cementbaseret flydeklæber til lægning af store keramiske fliser inde- og udendørs. Flow Fix erstatter behovet for dobbelt limning på formater større end 30x30 cm. Produktet er CE-mærket C2 efter EN 12004. Flow Fix er registreret i Basta, samt med i databasen for Svanemærkning. Flow Fix har desuden EPD: Environmental Product Declaration.

Funktioner og fordele

  • Gode flydeegenskaber 
  • God vedhæftningsevne 
  • God bæreevne af store fliseformater 
  • Egnet til gulvvarme og til afstivede gulve på træbjælkelag 
  • Kan påføres med slæde

Tekniske produktegenskaber

Farve
Grå
Brandklasse
Euroclass F

Drift og vedligehold

Hærdet materiale udgør ingen kendt fare for miljø eller helbred. For håndtering af affald se din lokale kommune.
Ca. 12 måneder fra produktionsdatoen, tørt og i uåbnet emballage.

Varianter

Varenr.
Varenr.
5200858398

Find forhandler

Find din nærmeste forhandler
Brand

weberfloor Højdebrikker

Flag: SGDK My Favourites

Du skal være logget ind for at gemme dokumenter på hjemmesiden. Hvis du ikke allerede har en profil, kan du registrere dig via nedenstående link.
Gå til registrering
Gem

Anvendelse


Varianter

Varenr.
Varenr.
5200758774

Find forhandler

Find din nærmeste forhandler
Title

Nationalmuseet

Teaser
Indervæggene på de gamle mure under Nationalmuseet i København var skæmmet af saltudblomstringer. Weber dry renovation, en specialpuds, der er opfundet til Venedigs kanalbygninger, er med succes brugt på den fugtige overflade.
Title

Tørre kældre på Nationalmuseet

Description

Med kældervægge på op til en meter i tykkelse kommer det ikke som nogen overraskelse, at man flere steder i Nationalmuseets kælder kunne finde saltudblomstringer med en lagtykkelse på op til 1-2 cm.

Saltet skæmmede væggene under udstillingsetagerne og udgjorde en potentiel trussel mod bygningens sundhed. Derfor tog Slots- og Kulturstyrelsen, som har ansvaret for den statelige bygning, imod tilbuddet, da Weber foreslog at benytte en ny saneringspuds på den fugtige kælderkonstruktion.

Brugt gennem 10 år i Venedig

weber dry renovation er udviklet i Italien, hvor håndværkerne gennem de seneste 10 år har benyttet den på bevaringsværdige ejendomme i blandt andet Venedig. Netop den verdensberømte kanalby har været det ultimative sted at udvikle et produkt af denne type. Det vakte Slots- og Kulturstyrelsens interesse, og man blev enig med Weber om at benytte den nye saneringspuds på en særlig hårdt ramt del af den gamle kældervæg under museet.

Fanger fugt og salte i luftporer

weber dry renovation indeholder en masse luftporer, som opsuger fugten og saltene, der transporteres ud mod væggens overflade. Vandet fordamper inde i porerne, som på den måde tilbageholder saltene. Saltudblomstringen på overfladen forhindres, så længe porerne ikke er fyldte. Selvom det altså er en tidsbegrænset løsning, er den mere nænsom, og totaløkonomien i den er langt bedre end en gennemgribende renovering – hvis sådan en overhovedet er mulig.

weber dry renovation er siden lanceringen afprøvet af flere hold murere i Danmark. Og de er begejstrede. Arbejdet udføres ved at banke puds af ind til murstenene og kaste pudsen på ad flere omgange til et samlet lag på 20-40 mm. Herefter rettes af og filtses pæn, hvorefter overfladen kan efterlades som den er, eller den kan slutbehandles fx med finere puds eller maling.

Sparer tid for murerne

Murerne har især været glade for den hurtige tørretid sammenlignet med andre saneringspudser, et par timer i stedet for 4-5 timer. Den nye puds er mere kraftig, så man kan udkaste tykkere lag. Begge faktorer giver en tidsbesparelse. Desuden er der her ikke brug for to forskellige produkter som ved traditionelle løsninger (et til udkast og et til pudsning). Hele processen klares med Weber Dry Renovation.

På Nationalmuseet viste weber dry renovation sig effektiv efter ganske kort tid. Og med flere års positive erfaringer i Italien og Holland er forventningen, at weber dry renovation, også i Danmark vil være en af fremtidens foretrukne løsninger, når fugtige og saltholdige vægge skal vedligeholdes i historiske og bevaringsværdige ejendomme, eller hjemme i den private kælder.

Kontakt

Læs mere om dry renovation

Title

Statsbiblioteket, Århus

Teaser
Da Statsbiblioteket i Århus skulle have nyt gulv, var et af kravene, at byggetiden skulle være kort. Det fandt Weber en løsning på, og nu kan bibliotekets besøgende glæde sig over 400 m2 organisk designgulv, der bidrager til den æstetiske oplevelse på biblioteket.
Title

Smukt gulv med minimal ventetid på Statsbiblioteket

Description

Statsbiblioteket i Aarhus er et af de vigtige mødesteder i byen. Bibliotekets mange gæster skaber en livlig trafik, og i stuearealet er der både café og arrangementer. Da biblioteket skulle have nyt designgulv, var det derfor et krav fra bygherren, at renoveringen skete så hurtigt, som det praktisk kunne lade sig gøre. 

Bibliotekets ledelse søgte rådgivning hos Weber, der anbefalede, at man ikke skulle vælge en traditionel flydemørtel eller tyndpuds, hvor tørretiden typisk er på over en måned. For at kunne tage biblioteket hurtigt i brug igen foreslog Weber den hurtigtørrende weber.floor 120 Reno. 

Her er tørretiden så kort, at man i princippet ville kunne lime et gulv på efter 7 dage. På Statsbiblioteket skulle gulvet dog stå, som det var, efter tørreperioden, blot med en rengøringsvenlig efterbehandling. Alt i alt var det en langt hurtigere løsning end de traditionelle metoder, og bygherren var meget tilfreds med, at gulvet levede op til kravene om kort byggetid. 

Et ekstra plus ved weber.floor 120 er, at det bærer en EPD miljøvaredeklaration. Der er der ingen tilsvarende produkter på markedet, som gør. 

Råt og flot resultat 

Æstetisk set blev det nye designgulv også vellykket. Det står råt og flot og ikke mindst meget ensartet. 

En væsentlig grund til det homogene resultat er, at gulvet er pumpet ud på betonunderlaget fra en pumpebil. Gulve af denne type leveres normalt ikke med pumpebil, men på det store areal var det den rigtige løsning. 

I pumpebilen blandes produktet optimalt med præcis den mængde vand, der er behov for, ligesom blandetiden er optimal. Derefter bliver massen hældt ud over gulvet bane for bane i én arbejdsgang for at sikre, at tørringen sker jævnt over hele fladen. 

Hele processen kræver, at man nøje overholder forskrifterne for arbejdets udførelse. Kun den på den måde sikrer man sig et optimalt resultat. Derfor kræver det en specialuddannet håndværker at lægge et weber designgulv. 

I dag kan århusianerne slappe af, læse og drikke en kop kaffe i Statsbibliotekets store, centrale mødeområde, mens de nyder synet af Webers designgulv og dets organiske udtryk. 

Kontakt

Title

Plaza, Aalborg

Teaser
Midt i Aalborg lige ved Limfjordsbroen ligger Plaza – et iøjnefaldende etagebyggeri i hvid og grå puds og med blådæmpede mursten som base. Den smukke, pudsede facade øverst er opbygget af weber facadeisolering og weber slutpuds.
Plaza Aalborg
Title

Smuk, pudset facade giver glød til Plaza i Aalborg

Description

Plaza i Aalborg er et markant byggeri med rene linjer og panorama-udsigt over byen. På grunden ved Limfjordsbroen hvor Aalborg havns administrationsbygning lå tidligere, rejste sig i 2017 et helt nyt byggeri: to 10-etagers ”tårne” forbundet af en lavere, 3-etagers bygningslænge. 

Facaden spiller en afgørende rolle for, hvordan man opfatter en bygning, og det er Plaza et godt eksempel på. Foroven står ejendommen i skinnende hvid puds. Og forneden skaber mørke – såkaldt blådæmpede – mursten en solid basis. Samlet skaber det et byggeri med et stærkt udtryk. Det er ikke beskedent og diskret, tværtimod. Det står som et flot blikfang midt i Aalborg by på en central byggegrund. 

Præcis som ved det nye byggeri på Eternitgrunden i Aalborg har entreprenøren HP Byg i samarbejde med arkitekten valgt at bygge facaden op med det isolerende facadesystem weber serpomin. Her lægger man et lag ISOVER isolering uden på betonskallen. Uden på denne mineraluld er der først påført et beskyttende pudslag og siden en farvet silikoneharpikspuds yderst. 

Slutpudsen er på det meste af facaden hvid, men mellem nogle af vinduerne er der valgt en grå tone for at skabe en facade med et levende og varieret udtryk. I alt blev der sprøjtet puds op på 4000 kvadratmeter facade – et stort areal, men facaden fremstår alligevel i ensartet, høj kvalitet. 

Den optimale mørtel, i den optimale farve, leveret på den optimale måde 

Mørtlen til den mørke murstensbase blev også leveret af Weber. Her rådgav Weber entreprenøren, så man kunne finde nøjagtig den farve, som passede optimalt med de blådæmpede mursten. Ikke blot farven var vigtig. Det var også afgørende for et vellykket byggeri, at mørtlens egenskaber passede til murstenene. Weber var med som rådgiver i hele processen. 

Den valgte FM 5 funktionsmørtel har betydelig bedre materialeegenskaber end mange traditionelle mørteltyper. Den kræver kortere blandetid, og vedhæftningsstyrken er høj. 

Men entreprenøren var også begejstret for det mobile mørtelværk, som leveres på lejebasis af Weber. I princippet er det så nemt at benytte, at mureren på pladsen blot skal fylde mørtelsækkens indhold og vand i maskinen og trykke på en knap. Så blander værket selv en trillebørsfuld ad gangen. 

Mørtelværket fylder ikke særlig meget, og det var en ekstra fordel ved byggeriet på Plaza-arealet, hvor der på grund af vejene omkring byggeriet var snævre arbejdsforhold. 

Da facaden i basen var muret op, ankom den færdigblandede farve til fugerne fra Webers fabrik i Karlstrup. Fugefarven har konsistens som en fast pasta og blev trukket på i alle fugerne i en tykkelse på cirka 1,5 millimeter. 

I dag kan beboerne på Plaza-grunden glæde sig over et kvalitetsbyggeri med et stærkt æstetiske udtryk. I den ene ende ud mod vejen op til broen er der indrettet 84 ungdomsboliger, og i tårnet i byggeriets anden ende er der 30 eksklusive lejligheder med altan. Aalborgs blikfang tæt ved havnen myldrer af liv. 

Kontakt

Title

Herning Sky

Teaser
De to højhuse, Herning Sky, knejser med 15 etager over Herning Syd. Indeni er komforten lige så høj som bygningerne og lejlighedernes beboere kan glæde sig over smukke, lyddæmpede gulve med varme.
Title

Lyddæmpende og komfortable gulve i Herning Sky

Description

De to elipseformede højhuse, Herning Sky, er blevet Herning Syds markante vartegn. Højhusene på hver 15 etager rummer i alt 72 komfortable lejligheder. Fra de øverste etager er der en betagende udsigt ud over det omgivende landskab og helt til den jyske højderyg. 

Alle lejligheder har gulve i høj kvalitet. Det er såkaldte lydgulve, dvs. lyddæmpede gulve, der forhindrer fodtrin og anden støj i at forplante sig mellem etagerne. Samtidig er der indlagt vandbaseret varme i gulvene, så beboerne oplever den ultimative varmekomfort. Gulvvarmesystemet er dækket af flydemørtlen weberfloor 4350DK, der sammen med varmefordelingsplader sikrer hurtig opvarmning – og som også har den effekt, at centralvarmesystemet kan køre med en lav, energibesparende fremløbstemperatur. 

Smart transport af flydemørtlen 

En af udfordringerne i løbet af byggeriet var at sikre en optimal transport af flydemørtlen op til de øverste etager. Ved etagebyggerier vil mørtlen typisk blive pumpet op fra Webers pumpebil gennem lange slanger. Men i Herning valgte man en anden og – skulle det vise sig – mere effektiv løsning. 

I stedet for de traditionelle slanger blev der monteret rør hele vejen op igennem inde i bygningerne. Det er en metode, man tidligere har brugt i bl.a. Nordens største bygning Turning Torso i Malmø, hvor der er 65 etager. Men også til Herning Skys 15 etager fungerede den godt. 

Fordelen ved at pumpe op igennem rør er først og fremmest lavere friktion. Det betyder, at man skal bruge færre mellemstationer med ekstra pumper undervejs op igennem byggeriet til de øverste etager. Og i takt med at byggeriet voksede i højden, forlængede man blot de eksisterende rør.  

Løsningen med fastmonterede rør, som først demonteres, når opgaven er fuldført, har et par fordele yderligere: Der bliver mindre behov for at slæbe rør op og ned mellem etagerne, hvilket igen giver mindre oprydning i forbindelse med på- og afmontering. Det sikrer lavere tidsforbrug og bedre arbejdsmiljø. 

Allerede fra den første pumpning stod det klar, at løsningen fungerede godt i praksis. På 6 timer blev der pumpet 52 ton mørtel igennem, hvilket underentreprenøren på gulvvarmen, Nordic Floor Heating, var meget tilfredse med. 

Kontakt

Title

Ungdomsboliger, Eternitgrunden Aalborg

Teaser
To store byggerier med 285 ungdomsboliger står på Eternitgrunden i Aalborg. De 9000 kvadratmeter store facader er beklædt med weber serpomin facadesystem i friske farver.
Title

Smukke facader til Aalborgs unge

Description

Ungdomsboliger har afløst industri på Eternitgrunden i Aalborg. To store byggerier med i alt 285 ungdomsboliger står nu på den legendariske grund i den nordjyske by. Byggeriet er et flot syn med farvestærke facader skabt ved hjælp af weber serpomin facadesystem. 

Ejendommene er bygget op ved hjælp af betonelementer. Uden på betonelementerne er weber serpomin facadesystem, der består af et lag mineraluld og puds og yderst er der afsluttet med en farvet silikoneharpikspuds. Alt i alt flotte facader, der både isolerer og giver byggeriet dets særlige æstetiske karakter.  

På den ene bygning er valgt farvekombinationen hvid og rødbrun, på den anden hvid og gul. De to ejendomme tæt på hinanden er hver for sig opdelt i flere sektioner med forskellig etagehøjde. Det samlede indtryk er levende og varieret byggeri – inspirerende omgivelser for de unge mennesker, som er flyttet ind på Eternitgrunden i en af Danmarks største uddannelsesbyer. 

Pudslaget blev sprøjtet på 

Normalt trækker man pudslag på facader. Men på Eternitgrunden i Aalborg valgte man i stedet at sprøjte pudsen op på facaden med et særlig sprøjtesystem, som weber udlejer. De to byggerier har et facadeareal på henholdsvis 3000 og 6000 kvadratmeter, og pudslaget krævede cirka 100 ton mørtel.  

Metoden sparer ikke kun armkræfter, men også tid. Og tid var der ikke for meget af i dette byggeri, fordi man på grund af vintervejr var kommet bag efter tidsplanen. Den tabte tid blev indhentet, og der var stor tilfredshed med metoden, som ikke tidligere har været brugt på så stort et projekt. 

Pudsen blev ikke sprøjtet på fra stilladser, som ellers ville være det naturlige valg. I stedet valgte entreprenøren, HP Byg A/S, at benytte en lift, som hurtigt kunne styres op og ned ud for de tre til syv etager høje bygninger. Liften, som var udstyret med en 12 meter bred gangbro, viste sig som en god og fleksibel løsning til netop at sprøjte pudslaget på. 

Kontakt

Subscribe to Weber
Del dokument
eller