Title

Statsbiblioteket, Århus

Teaser
Da Statsbiblioteket i Århus skulle have nyt gulv, var et af kravene, at byggetiden skulle være kort. Det fandt Weber en løsning på, og nu kan bibliotekets besøgende glæde sig over 400 m2 organisk designgulv, der bidrager til den æstetiske oplevelse på biblioteket.
Title

Smukt gulv med minimal ventetid på Statsbiblioteket

Description

Statsbiblioteket i Aarhus er et af de vigtige mødesteder i byen. Bibliotekets mange gæster skaber en livlig trafik, og i stuearealet er der både café og arrangementer. Da biblioteket skulle have nyt designgulv, var det derfor et krav fra bygherren, at renoveringen skete så hurtigt, som det praktisk kunne lade sig gøre. 

Bibliotekets ledelse søgte rådgivning hos Weber, der anbefalede, at man ikke skulle vælge en traditionel flydemørtel eller tyndpuds, hvor tørretiden typisk er på over en måned. For at kunne tage biblioteket hurtigt i brug igen foreslog Weber den hurtigtørrende weber.floor 120 Reno. 

Her er tørretiden så kort, at man i princippet ville kunne lime et gulv på efter 7 dage. På Statsbiblioteket skulle gulvet dog stå, som det var, efter tørreperioden, blot med en rengøringsvenlig efterbehandling. Alt i alt var det en langt hurtigere løsning end de traditionelle metoder, og bygherren var meget tilfreds med, at gulvet levede op til kravene om kort byggetid. 

Et ekstra plus ved weber.floor 120 er, at det bærer en EPD miljøvaredeklaration. Der er der ingen tilsvarende produkter på markedet, som gør. 

Råt og flot resultat 

Æstetisk set blev det nye designgulv også vellykket. Det står råt og flot og ikke mindst meget ensartet. 

En væsentlig grund til det homogene resultat er, at gulvet er pumpet ud på betonunderlaget fra en pumpebil. Gulve af denne type leveres normalt ikke med pumpebil, men på det store areal var det den rigtige løsning. 

I pumpebilen blandes produktet optimalt med præcis den mængde vand, der er behov for, ligesom blandetiden er optimal. Derefter bliver massen hældt ud over gulvet bane for bane i én arbejdsgang for at sikre, at tørringen sker jævnt over hele fladen. 

Hele processen kræver, at man nøje overholder forskrifterne for arbejdets udførelse. Kun den på den måde sikrer man sig et optimalt resultat. Derfor kræver det en specialuddannet håndværker at lægge et weber designgulv. 

I dag kan århusianerne slappe af, læse og drikke en kop kaffe i Statsbibliotekets store, centrale mødeområde, mens de nyder synet af Webers designgulv og dets organiske udtryk. 

Kontakt

Del dokument
eller