Title

Isover RetroWall

Teaser
Isover RetroWall er udviklet til efterisolering af ældre bygninger med massive teglfacader, hvor man ønsker at isolere ydermuren indefra for at bevare facadens udseende. Systemet, som er udviklet i samarbejde med DTU, fjerner aktivt fugt fra væggen, så man undgår råd og svamp, samtidig med at indeklimaet og komforten i bygningen øges.
RetroWall Facade System til indvendig efterisolering
Title

Komfortisolering af ældre og bevaringsværdige bygninger

Description

Ofte er der i ældre bygninger med massive ydermure risiko for råd og svamp.
Ikke mindst, hvis man har forsøgt at løse problemet med traditionelle indvendige isoleringsløsninger.

Isover RetroWall fjerner aktivt fugt, varmeisolerer væggen og giver øget komfort.  

Systemet beskytter mod skimmelsvampe eller råd og de højisolerende Isover glasuldsplader sikrer samtidig mod kuldestråling fra ydervæggen – og bidrager generelt til et væsentligt bedre varmeregnskab.

Title

Fordele ved RetroWall System

Description
  • Eneste system på markedet, der aktivt eliminerer fugt og risiko for skimmelsvamp
  • Øger boligkomforten: Behageligt indeklima uden kuldetræk
  • Varmebesparende
  • Tager kun minimalt plads fra boligarealet
  • Fleksibelt: Kan anvendes individuelt i de enkelte lejligheder
  • Enkel og logisk montage: Veldokumenteret system og proces
  • Testet og blåstemplet af DTU Byg

 

Title

Webinar "Sæt skimmel til vægs"

Description

Tema i webinaret er fugthåndtering ved indvendig efterisolering og løsningen Isover RetroWall System.

Danmark er et land med stolte håndværksmæssige traditioner og en solid bygningskultur. Før 1940’erne er mange ejendomme opført med massive teglstensfacader. Det var inden man for alvor blev opmærksom på værdien af at isolere mod varmetab. I dag er mange af disse ejendomme endnu ikke isolerede. Det betyder kolde facader, der giver kuldetræk og risiko for skimmel bag møbler.

At efterisolere, og dermed opdatere ejendommen udvendigt, er nemt og lige til. Men ønsker vi fx at bevare de smukke historiske facader, er udvendig efterisolering ikke en mulighed.

Derfor er indvendig efterisolering den eneste mulighed. Vi ved i dag, at indvendig efterisolering er behæftet med stor risici. Når der isoleres indvendigt ændres de termiske forhold og dette medfører nogle uhensigtsmæssige fugtforhold. Vi ved også, at massive teglstensfacader ikke er vandtætte, og at den udefrakommende fugt er med til at forværre situationen. Over tid er der afprøvet flere forskellige løsninger og ofte med skimmel til følge.

Men hvad gør man så?

Gennem et 5-årigt udviklingsforløb har Saint-Gobain Isover sammen med DTU Byg udviklet en aktiv løsning: RetroWall System. Løsningen kan håndtere den fugt, der traditionelt set giver problemer.

På webinaret ”Sæt skimmel til vægs” fortalte produktchef, Martin Nytofte-Bæk, om de erfaringer og den viden Saint-Gobain har opbygget gennem udviklingsforløbet, samarbejdet med DTU Bbyg og de aktive installationer.

Varighed: 45 min.

Case

Har du brug for rådgivning til dit projekt?

Del dokument
eller