Title

Projekt med OL Gulve, København

Teaser
Et tæt samarbejde, en skræddersyet løsning og leverance på byggepladsen gjorde det muligt for OL Gulve at levere på en kompleks hasteopgave, som skulle udføres i løbet af en weekend. En opgave, der under normale omstændigheder ville tage cirka en uge med 4-5 medarbejdere på opgaven.
Title

Stærkt samarbejde gav et stærkt resultat

Description

Kan I konstruere og udføre 20 cm undergulvskonstruktion i en kølehal på 400 m2 på en weekend? Gulvet skal have høj styrke og lav tørretid. Og hvis ikke det er tørt mandag morgen, skrider den samlede tidsplan for byggeri af et 1.200 m2 stort anlæg med kølehal og fryselager. Tidsplanen er usædvanligt stram, og forsinkelser er ikke en mulighed.

Det var en del af opgavebeskrivelsen fra entreprenør E.K. Enterprise til OL Gulve, en af landets førende specialister i undergulve. Indehaver Ole Thomsen og hans kolleger gik straks gik i gang med at konstruere den bedste løsning, og tidligt i planlægningen inddrog de Weber.

Høj styrke og lav tørretid

”Gulvet i frysehuset var 20 cm højere end i kølehallen. For at undgå at bruge en rampe, ønskede man at gøre 400 m2 gulv i kølehallen 20 cm højere. Udfordringen var derfor, at vi på en enkelt weekend skulle lægge et relativt højt undergulv, der styrkemæssigt kan holde til kørsel med eksempelvis palleløftere. Og som samtidigt hærdede hurtigt nok til, at der kort efter kunne lægges et afsluttende lag epoxy som topbelægning,” fortæller Ole Thomsen og fortsætter:

”Det er netop den slags udfordringer, vi er specialister i at løse. Det krævede dog, at vi teamede op med en dygtig samarbejdspartner. Weber er blandt markedets stærkeste leverandører, når det gælder samspil mellem en skræddersyet løsning på produktsiden og sikkerhed for præcise leverancer på byggepladsen - uden forsinkelser eller nogen form for slinger i valsen,” fortæller Ole Thomsen

Den indledende sparring med Weber førte til en konstruktion, der består af 16 cm isolering og stålarmering efterfulgt af 4 cm Weberfloor 120 Reno - en flydemørtel, der er fiberforstærket, således at 4 cm er rigeligt til at give gulvet en høj trykstyrke. Samtidigt har Weberfloor 120 Reno en kort tørretid.

Den anbefalede konstruktion levede op til alle entreprenørens krav og fik hurtigt grønt lys fra entreprenørens rådgiver, hvorefter OL Gulve og Weber lavede en plan for at udføre 400 m2 gulv på en enkelt weekend.

Når vi samarbejder med Weber, så ved vi, at den færdige konstruktion består af innovative produkter af højeste kvalitet, og vi kan være trygge ved en sikker levering og teknisk backup på byggepladsen.

Ole Thomsen
Indehaver
OL Gulve
Description

Hvert minut talte

En opgave af den kaliber ville normalt tage en uge, så hvert minut talte. Derfor havde OL Gulve 9 mand på opgaven, der samlet leverede 160 arbejdstimer. Til sådan en opgave - og generelt når der støbes undergulve over 2 ton – er der brug for en pumpebil med operatør. Mørtlen bliver doseret og blandet i pumpebilen, hvorefter den udlægges igennem en slange. En løsning der nærmest fungerer som en lille fabrik med kapacitet til at blande 10-15 tons flydemørtel i timen. Til denne opgave var Webers faste samarbejdspartner, JEJ Pumpebiler ApS, på pletten.

”Når vi samarbejder med Weber, så ved vi, at den færdige konstruktion består af innovative produkter af højeste kvalitet, og vi kan være trygge ved en sikker levering og teknisk backup på byggepladsen. Det var også tilfældet med denne opgave, som på bedste vis demonstrerer, at en kompleks opgave med en stram tidsplan ikke er noget problem, så længe man har den rette sparring og samarbejdspartner med på projektet,” understreger Ole Thomsen.

Kontakt

Del dokument
eller