Title

Loft og akustik

Teaser
Skal du bygge et nyt loft eller trænger det gamle loftet til fornyelse, så er det en opgave, du selv kan lave. Inden du går i gang, er det en god idé at overveje behovet for efterisolering, lydisolering eller om akustikken i rummet trænger til forbedringer.
Renovering af lofter
Title

Efterisolering af loft

Description

At efterisolere et loft eller skråvægge er en billig løsning til at få en lavere varmeregning og et bedre indeklima.  

Du kan vælge at isolere loftet indefra eller udefra. Det er som regel nemmest at isolere loftet indefra inden en ny loftsbeklædning monteres. Har huset et uudnyttet tagrum, kan der efterisoleres ved at lægge ISOVER ruller eller ISOVER formstykker ud.

Title

Ved skråvægge

Description

Skråvæggene isoleres fra indvendig side, hvis isolering oppefra ikke er muligt, eller hvis du alligevel skal etablere ny vægbeklædning. 

Video URL
Title

Ved uudnyttet loftsrum

Description

Efterisolering af et uudnyttet loft er et af de nemmere efterisoleringsprojekter, når opgaven består i enten at lægge ISOVER ruller eller formstykker ud på loftets gulv eller få blæst løsuld af glas ud.

Video URL
Title

Ved skunk

Description

Vi anbefaler, at man efterisolerer både skunkvæggen ind mod loftsrummet, og skunkgulvet ned mod etageadskillelsen - er der varmerør i skunkrummet, bør du også få dem isoleret. Vil man undgå at skulle have ekstra isolering på varmerørene, kan man alternativt lave en varm skunk. Det gøres ved at der isoleres langs taget i stedet for i skunkvæggen.

Hvis det føles som et for stort projekt, anbefaler vi at kontakte en fagmand.

Title

Lydisolering af loft

Description

Gipsplader har gode lydisolerende egenskaber, som medvirker til dæmpning af lydniveauet imellem to etager. Desuden er gips ubrændbart, og et loft af gipsplader bidrager derfor ikke til brandspredning modsat andre materialer.

Description

Der findes flere forskellige typer af Gyproc gipsplader. Hvis du ønsker et enkelt og flot resultat uden synlige samlinger, er Gyproc Planum med forsænkede lang- og kortkanter at anbefale. Gyproc Normal kan også anvendes, men kræver lidt mere arbejde i forbindelse med spartling af kortkanterne/samlingerne. 

En tredje mulighed er Gyproc Kortplank, som er en mindre gipsplade med fasede kanter. Den er let at montere og kun skruehullerne - ikke samlingerne – skal spartles. 

Med loftspladen Gyproc Planum, som har forsænkede kanter, behøver du ikke at forskyde kortkantsamlinger i forhold til hinanden. Kortkantsamlingerne skal dog altid understøttes af forskalling. Anvend egnede gipsskruer til underlaget med ovenstående skrueafstand til pladens kanter. 

Hvis du monterer en almindelig gipsplade, som f.eks. Gyproc Normal, som kun har forsænkede langkanter, er det vigtigt, at du forskyder kortkantssamlingerne i forhold til hinanden, da det forhindrer revner i den færdige overflade. Kortkantsamlingerne skal altid understøttes af forskalling. Skær et skråt snit på kortkanterne med en kniv, og anvend egnede gipsskruer til montage af pladen. Skruer placeres 10 mm fra pladens langkanter og 15 mm fra kortkanter og andre skårne pladekanter. 

Description

Lofter med Kortplank 

Kontroller først rummets vinkler ved at måle rummets diagonaler med snor eller målebånd. Hvis diagonalerne ikke er lige lange, er rummet skævt, og så er det en fordel at begynde monteringen i midten af rummet. Ved at gøre det får man lige store afslutningsstykker på hver side af loftet, da det sjældent passer med fulde pladebredder/længder. Det giver et pænt slutresultat.  

Title

Skab god akustik i boligen

Description

I dag bygges mange hjem med store åbne rum, højt til loftet og hårde materialer. Moderne og flot, men sjældent de bedste akustiske forudsætninger. Hvis du har udfordringer med akustikken i din bolig, anbefaler vi, at du nedbringer generne af den støj, der opstår i hjemmet, og skaber et godt, behageligt lydmiljø med Gyptone akustiklofter. De er med til at forbedre akustikken, og giver dig et bedre lydmiljø.  

Hvad er rumakustik? 

Rumakustik handler om at minimere lydens efterklangstid i et rum, så man ikke generes af egen støj. Ved at stoppe lydbølgerne i rummet, når de rammer fx gulv, loft eller væg, kan man effektivt undgå, at lyden kastes tilbage, hvor de kom fra. Det betyder, at den, der taler, ikke behøver at hæve stemmen for at konkurrere med en generende ophobning og forstærkning af lyde i lokalet.  

En effektiv rumakustik gør, at vi bedre kan forstå, hvad der bliver sagt, at vi bliver mindre trætte, fordi vi ikke skal bruge ekstra ressourcer på at filtrere støj fra. Vi opnår en bedre trivsel. Det har en betydning alle steder, hvor mennesker opholder sig.

Image
Undgå støj i dit køkken alrum med akustiklofter
Description

Gyptone akustikloft giver god akustik

Når god akustik og et godt indeklima skal kombineres med æstetik, er Gyptone akustiklofte- og vægge det helt rette valg. Gyptone er blandt de førende, når det gælder akustisk regulering i skoler, institutioner, hospitaler og boliger. Akustiklofterne og -væggene anvendes til at reducere efterklangstiden og dermed sikre bedre taleforståelse og reducere generende støj i rum. 

De gode akustiske egenskaber kombineret med de rene materialer med stor styrke sikrer lang levetid og reducerer behovet for ressourcekrævende og miljøbelastende udskiftninger. Når du vælger Gyptone vælger du derfor også en bæredygtig løsning med fokus på fremtidens udfordringer med hensyn til ressourceforbrug, klima og bæredygtighed.

Del dokument
eller