Title

ISOVER Vario Xtra dampspærre

Teaser
ISOVER Vario Xtra er en klimamembran der reagerer på luftens relative fugtighed og sikrer, at der ikke ophobes fugt i konstruktionen.
Opsætning og fordele ved Vario Xtra Dampspærre

Det er nemt at bygge lufttæt med ISOVER Vario Xtra. Membranen er tæt, smidig og nem at arbejde med, og den monteres med et gennemtænkt system af tilbehørsprodukter bestående af kraver og hjørnestykker, der letter montagen ved gennembrydninger og konstruktionssamlinger, samt stærke og holdbare klæbemidler med anvendelsestemperaturer, der matcher det danske klima, og gør det muligt at udføre et godt stykke håndværk.

Title

Sådan fungerer ISOVER Vario Xtra

Description

For at opnå den udtørrende funktion er det nødvendigt med en vis mængde varme udefra til at drive fugten ind mod membranen.

Om sommeren vil varmen bevirke, at eventuel fugt drives ud af træet i konstruktionen og trykkes ind mod konstruktionens indvendige side. Den høje relative luftfugtighed får ISOVER Vario Xtra til at åbne strukturen i folien, så fugten kan slippe igennem, og der kan ske en udtørring af konstruktionen.

Om vinteren derimod er den relative luftfugtighed lav indendørs, og her forhindrer ISOVER Vario Xtra vanddamp i at trænge ind i konstruktionen og skabe fugtproblemer.

 

Sådan virker Vario Xtra

 

Title

Her kan ISOVER Vario Xtra anvendes

Description
 • Sommerhuse der ikke er permanent opvarmede.
   
 • Renovering af tagkonstruktion udefra. Her kan ISOVER Vario Xtra føres hen over spærene.
   
 • Traditionelt ventilerede tagkonstruktioner, hvor bygningens anvendelse er i fugtbelastningsklasse 1 eller 2.
   
 • Uventilerede tagkonstruktioner er afhængig af solvarme for at fungere. Derfor er der grænser for, hvor meget skygge der må være på tagfladen. Isoleringen skal fylde konstruktionen helt ud, så intern konvektion i spærfaget undgås.
   
 • Ydervægge med to-trins tætning hvis bygningens anvendelse er i fugtbelastningsklasse 1 eller 2.
   
 • Kompakt let ydervæg hvis bygningens anvendelse er i fugtbelastningsklasse 1 eller 2.
Title

Vario Xtra Systemet

Description

Vario Xtra systemet består af:

 • Vario Xtra Klimamembran - en fugtadaptiv klimamembran af polyamid forstærket med specialvlies.
   
 • Vario Xtra Tape - Bred enkeltklæbende tape med ekstrem høj klæbekraft, til sikker og lufttæt klæbning af overlæg i Vario Xtra. Forsynet med ekstra bredt slip-folie, der gør den lettere og hurtigere at bruge. Kan nemt rives over i et pænt, lige snit.
   
 • Vario MultiTape - Bred enkeltklæbende tape til klæbning ved gennemføringer, kraver og på diverse overflader. Tapen er meget fleksibel og drejbar og har ekstrem høj klæbekraft.
   
 • Vario MultiTape SL - Bred enkeltklæbende tape med 2-delt slipfolie. Specielt egnet ved hjørner og gennemføringer. Tapen er meget fleksibel og drejbar og har ekstrem høj klæbekraft
   
 • Vario Xtra Fit - Elastisk tofarvet fugemasse til lufttætning af samlinger mellem klimamembranen og tilstødende bygningsdele. Klæber vedvarende på murværk, beton, puds, gipsplader, træ og metal.
   
 • Vario TightTec, udvendigt og indvendigt hjørne - Anvendes til lufttætning ved hjørner i eller omkring llsningsåbninger til døre og vinduer samt ved hjørner mellem ydervægge og loft eller gulv.
   
 • Rørkrave - Universal rørkrave med forprægede udstansninger til runde og kvadratiske rørgennemføringer. Runde rør: Ø 80 – Ø 200 mm. Kvadratiske rør: 75x75 – 150x150 mm.
   
 • Kabelkrave - Universal kabelkrave med forprægede udstansninger. Anvendes til Ø 80 mm PL Loftdåse med gummipropper. Samt til ledning E7 og Ø 10 – 22 mm
  kabel.
Del dokument
eller