Title

Oversigt over bygningsisolering

Teaser
ISOVER bygningsisolering består af mineraluld baseret på glasfibre. Afhængig af densiteten og efterbehandlingen af materialet fremstilles forskellige typer af isolering til forskellige anvendelsesområder.
ISOVER Bygningsisolering
Title

Lambda-værdier

Description

ISOVER bygningsisolering findes i lambda-klasserne: 37, 34, 32 og 30.

Lambda-værdien (λ), eller varmeledningsevnen, fortæller noget om, hvor godt et materiale isolerer. Enheden kan være W/mK eller mW/mK, eksempelvis 0,037 W/mK eller 37 mW/mK. Jo lavere lambda-værdi, jo bedre er materialet til at isolere.

En naturlig konsekvens af de skærpede U-værdi-krav er tykkere konstruktioner, som både påvirker nettoboligarealet og samtidig begrænser lysindfaldet. Derfor er det en fordel at benytte isolering med lavere lambda-værdi. En af gevinsterne ved en slankere konstruktion er et mindre materialeforbrug og dermed en lavere samlet konstruktionspris. Så selv om isolering med lavere lambda-værdier er dyrere end den traditionelle lambda 37 isolering, er der stadig penge at spare ved at vælge ISOVER glasuld med forbedret isoleringsevne.

Vi har udviklet en lambdakonverter, som er et enkelt værktøj til omregning af lambdaværdi.

Description

Lambdakonverteren bruges til at omregne isoleringstykkelsen ved forskellige lambdaværdier. Det stilles gratis til rådighed, og brugeren er selv ansvarlig for korrekt brug.

Title

Ruller, Formstykker og Flex

Description

ISOVER bygningsisolering til isolering af facader, lofter og tage, skillevægge mv. fås i forskellige former som kan benyttes i forskellige sammenhænge:

Image
ISOVER Bygningsioslering produktsamling
Description

ISOVER Formstykker er isoleringsplader og kan fås i forskellige størrelser og tykkelser således, at de kræver minimal tilskæring. Formstykker bruges på lofter, i etageadskillelse og til vægge indvendig.

ISOVER Ruller er lange isoleringsruller og kan fås i forskellige størrelser og tykkelser således, at de kræver minimal tilskæring. Ruller bruges på lofter, i etageadskillelse og til vægge indvendig.

ISOVER Flex er plader af isolering, som er særlig gode til efterisolering, hvor konstruktionerne er varierende, idet de kan tilpasse sig konstruktionerne med op til 50 mm i længderetningen. Flex bruges på lofter, i etageadskillelse og til vægge indvendig.

ISOVER InsulSafe er fint granuleret isolering, som blæses ind i hulmuren eller ud på lofter.

ISOVER Murfilt er fugtafvisende plader som benyttes til isolering af hulmur, under opmuring.   

Isolering fra ISOVER kan leveres i flere bredder og længder, så den passer til de mest almindelige spærafstande. På den måde undgår man for meget skærearbejde og spild.

ISOVER isolering tilpasses bedst med en bredbladet kniv eller ISOVER Kniven.
 

Title

Glasuldsmaterialet

Description

ISOVER mineraluldsprodukter er primært fremstillet af glas, der efter en særlig metode patenteret af Saint-Gobain smeltes og herefter slynges ud i tynde fibre til glasuld. Fibrene bindes sammen med en binder og ligger i en tilfældig orden. Herved opstår der en masse luftlommer, hvor luften står stille. Den store mængde af stillestående luft giver glasulden en god isoleringsevne.

Isoleringsprodukterne består af 95 % glas, hvoraf op til 80 % er indsamlet genbrugsglas (kasserede ruder og flasker). De sidste fem % er bindemiddel, som gør isoleringen formbar i ruller, formstykker osv. ISOVER InsulSafe, som er granulat til udblæsning på lofter og i hulrum består af 98 % glasfibre.

Glasuld kategoriseres som ubrændbart materiale.

Image
Størstedelen af ISOVER glasuld består af genbrugsglas
Del dokument
eller