Title

Herning Sky

Teaser
De to højhuse, Herning Sky, knejser med 15 etager over Herning Syd. Indeni er komforten lige så høj som bygningerne og lejlighedernes beboere kan glæde sig over smukke, lyddæmpede gulve med varme.
Title

Lyddæmpende og komfortable gulve i Herning Sky

Description

De to elipseformede højhuse, Herning Sky, er blevet Herning Syds markante vartegn. Højhusene på hver 15 etager rummer i alt 72 komfortable lejligheder. Fra de øverste etager er der en betagende udsigt ud over det omgivende landskab og helt til den jyske højderyg. 

Alle lejligheder har gulve i høj kvalitet. Det er såkaldte lydgulve, dvs. lyddæmpede gulve, der forhindrer fodtrin og anden støj i at forplante sig mellem etagerne. Samtidig er der indlagt vandbaseret varme i gulvene, så beboerne oplever den ultimative varmekomfort. Gulvvarmesystemet er dækket af flydemørtlen weberfloor 4350DK, der sammen med varmefordelingsplader sikrer hurtig opvarmning – og som også har den effekt, at centralvarmesystemet kan køre med en lav, energibesparende fremløbstemperatur. 

Smart transport af flydemørtlen 

En af udfordringerne i løbet af byggeriet var at sikre en optimal transport af flydemørtlen op til de øverste etager. Ved etagebyggerier vil mørtlen typisk blive pumpet op fra Webers pumpebil gennem lange slanger. Men i Herning valgte man en anden og – skulle det vise sig – mere effektiv løsning. 

I stedet for de traditionelle slanger blev der monteret rør hele vejen op igennem inde i bygningerne. Det er en metode, man tidligere har brugt i bl.a. Nordens største bygning Turning Torso i Malmø, hvor der er 65 etager. Men også til Herning Skys 15 etager fungerede den godt. 

Fordelen ved at pumpe op igennem rør er først og fremmest lavere friktion. Det betyder, at man skal bruge færre mellemstationer med ekstra pumper undervejs op igennem byggeriet til de øverste etager. Og i takt med at byggeriet voksede i højden, forlængede man blot de eksisterende rør.  

Løsningen med fastmonterede rør, som først demonteres, når opgaven er fuldført, har et par fordele yderligere: Der bliver mindre behov for at slæbe rør op og ned mellem etagerne, hvilket igen giver mindre oprydning i forbindelse med på- og afmontering. Det sikrer lavere tidsforbrug og bedre arbejdsmiljø. 

Allerede fra den første pumpning stod det klar, at løsningen fungerede godt i praksis. På 6 timer blev der pumpet 52 ton mørtel igennem, hvilket underentreprenøren på gulvvarmen, Nordic Floor Heating, var meget tilfredse med. 

Kontakt

Del dokument
eller