Title

Godt arbejdsmiljø for håndværkerne

Teaser
Desværre ender dobbelt så mange håndværkere som danskere generelt på operationsbordet med arbejdsrelaterede skader.

Ca. 25 procent af 3F’s medlemmer er blevet opereret én eller flere gange for noget, som direkte eller indirekte er forbundet til deres arbejde, viser en undersøgelse fra 2019 fra 3F lavet af Analyse Danmark (kilde).

Hos Saint-Gobain arbejder vi løbende med at sikre det bedst mulige arbejdsmiljø for dem, der håndterer vores produkter ude på byggepladserne. Vi ved, at de håndværkerne udsætter deres krop for hårdt fysisk arbejde hver eneste dag, og derfor har vi udviklet flere ergonomiske løsninger, der letter den manuelle håndtering og gør monteringen af vores produkter lettere og mere effektiv, endvidere udvikler vi produkter der støver mindre og ikke er tilsat stoffer der udgør en helbredsmæssig risiko.

Lettere materialer letter de tunge løft

På trods af diverse hjælpeværktøjer så er den manuelle håndtering af fx gipsplader og isolering uundgåelige. Vi kan dog gøre den så let som mulig, således at tunge løft og belastende arbejdsstillinger undgås, hvor det er muligt.

Her er eksempler på en række Saint-Gobain materialer, som letter håndværkerens arbejde:

Image
Montage af gipsplader
Title

Gyproc ErgoLite® - en 25% lettere gipsplade, der skåner ryg og skuldre

Description

Gyproc ErgoLite® gipsplade vejer 25 % mindre end traditionelle standardgipsplader - 14,5 kg i stedet for 19,4 kg. Med ErgoLite plader bliver løft lettere og kropsbelastningen mindre. ErgoLite pladen er specielt en stor hjælp til gipsmontører, der arbejder i små rum, på skråvægge eller i etageejendomme, hvor pladerne kun kan håndteres manuelt.

Ud over en reducering af den arbejdsmæssige belastning på især ryg, arme og skuldre, så er pladen også nemmere at tilskære og skrue i end standard gipsplader.

Title

Gyproc Habito® – en robust løsning, der er væsentlig lettere at håndtere

Description

Habito® gipspladen er en ekstra robust løsning til indervægge. Trods styrken er pladen stadig let at bearbejde, og den har de samme gode monteringsmæssige egenskaber som traditionelle gipsplader.

Pladens vægt er 12,2 kg/m2 og tykkelsen på 12,5 mm er lig med standard gipsplader. Som udgangspunkt anbefales det altid at der bruges egnede tekniske hjælpemidler til håndtering af gipsplader, når det er muligt og hensigtsmæssigt. Men da manuel håndtering ikke altid kan undgås, kommer pladen i to formater. Udover standardformatet på 900 x 2400 mm, kommer Habito pladen også i et væsentligt lettere format på 900 x 1800 mm, hvorved pladevægten kan holdes under de anbefalede 20 kg.

Title

Gyproc ACOUnomic – lydtætte gipsvægge uden brug af fugemasse

Description

Gyproc ACOUnomic kantprofiler med indbyggede akustiske tætningslister er en god ergonomisk løsning, som kan erstatte traditionelle skinner. ACOUnomic kantprofilerne er hurtige og nemme at montere, og du skal ikke ned på knæ eller op på stilladser for at fuge rundt om kanterne. Det er klart den hurtigste og bedste løsning, når der skal opbygges gipsvægge med krav om en høj lydisolering. Og i modsætning til akustisk fugemasse, så nedbrydes tætningslisterne ikke over tid.

Title

Gyproc AquaBead - selvklæbende hjørneprofiler med tilhørende værktøj

Description

Gyproc AquaBead er det perfekte valg til hjørner og afslutninger af gipsplader. Sortimentet består af 3 forskellige selvklæbende profiler alt efter hjørnet og vinklen, og et dertilhørende værktøj, for hurtig og nem montering.

De selvklæbende profiler er en langt mere brugervenlig løsning end de traditionelle hjørneprofiler af stål, og oven i købet også mere holdbar. Det selvklæbende papir er nemlig vandaktiveret, så med 3 enkle trin får du perfekte hjørner. Spray med vand, sæt profilet på og vent 30 minutter og det er klar til sparteling.

AquaBead er enkelt og hurtigt at anvende, specielt kombineret med det dertilhørende AquaBead værktøj, der anvendes til at presse profilet tæt mod gipspladen. Værktøjet kommer med et langt håndværktøj, så du også nemt kan montere profilerne i højden.

Title

Gyproc GK – 50% hurtigere montering af nedhængte lofter

Description

Gyproc GK-systemet gør det muligt at montere lofter på den halve tid, ved enkelt og hurtigt at klikke loftet på plads. Efter monteringen er det muligt at justeres det i både højden og bredden.

Systemet monteres ved at klikke bæreprofilerne og tværprofilerne sammen med beslag, en proces der er væsentlig hurtigere end ved montering af traditionelle nedhængte loftsystemer, hvor profilerne skal skrues sammen. Det er ikke bare hurtigere og nemmere, men også langt mindre belastende for nakke og skuldre.

Title

Gyptone Kant D2 – monter akustiklofter nemt og hurtigt

Description

Gyptone Kant D2 er et skjult skinnesystem til Gyptone akustikplader. Selve monteringen er enkel og op til 20% hurtigere med alternative løsninger.  Pladerne med Kant D2 er konstrueret uden brug af lim og metallister, og er derfor lette at skære og tilpasse med kniv. Pladerne kombineres med T24 skinnesystem, Cross Lock Unipro, som er udviklet med henblik på at skabe et fleksibelt og enkelt system med få dele.

Der er færre stropper at montere, og skinnerne klipses nemt og enkelt sammen, hvorefter pladerne hurtigt og enkelt lægges op direkte på skinnerne og nemt skubbes på plads.

Title

Isover bygningsisolering

Description

Isover glasuldsprodukter er bløde at røre ved, de kradser ikke og så støver de minimalt. Vægtmæssigt hører glasuld til i den lave ende. Det betyder at både selve isoleringen og de pakker, som de kommer i vejer mindre end andre isoleringsprodukter, og det på trods af, at der er flere kvadratmeter Isover isolering i en pakke.

Den lave vægt minimerer antallet af tunge løft og uhensigtsmæssige arbejdssituationer, og dermed skåner håndværkerne ryg, hofter og knæ og reducerer den fysiske belastning betydeligt. 

Title

Isover Ultimate

Description

Isover Ultimate benyttes bl.a. til brandisolering af ventilationskanaler og andre tekniske installationer. ISOVER Ultimate kombinerer glasuldens lette vægt og stenuldens høje smeltetemperatur. Isover Ultimate er op til 45 % lettere end tilsvarende stenuldsprodukter, hvilket er en stor fordel for håndværkerne, når produkterne skal flyttes rundt under montagen.

Title

Isovr InsulSafe

Description

IsoverInsulSafe® støver minimalt, og så er det ren glasuld uden tilsat kemi, hvilket betyder at håndværkerne, der arbejder med produktet, ikke bliver udsat for fx kemikalierne broax, borsyre og aluminiumhydroxid, som bl.a. tilsættes papiruld for at gøre det mindre brændbart. 

Title

Isover Robust Lamel

Description

Tunge løft fører ofte til tidlig nedslidning for tagdækkere. Med det udgangspunkt gik Isover i gang med at udvikle et produkt, der kunne afløse de uhåndterbare tagplader til lavhældningstage. Isover Robust Lamel har lav vægt og er lettere at håndtere, da deres omfang er mindre, og de derfor kan løftes inde ved kroppen.

Lamellerne leveres samlet på palletter, der udelukkende består af isolering. Det betyder, at der ikke er nogen paller, som skal bringes ned fra taget og væk fra byggepladsen.

Title

Weber mobile mørtelværker

Description

Weber mobile mørtelværker gør arbejdet nemmere for håndværkerne, fordi vi leverer færdigblandet mørtel i den mængde, som passer præcis til den enkelte opgave.

Et mobilt mørtelværk består af en horisontalblander, der er monteret under en silo. Med et enkelt tryk på en knap kan murere fylde en trillebør med den fineste mørtel på blot fire minutter, uden at udføre hårdt, fysisk arbejde undervejs.

Da mørtlen bliver blandet op med vand i siloen, kommer murerne ikke i berøring med tørt pulver eller støv undervejs i processen.

Weber leverer det mobile mørtelværk direkte på byggepladserne og sørger for, at anlægget bliver tilsluttet vand og el.

Title

Weber pumpebare gulvprodukter

Description

Weber pumpebare gulvprodukter er specielt udviklet til professionelle gulventreprenører, og der er lagt ekstra vægt på produkternes flydeegenskaber under pumpning, sammenflydning samt mindre modstand i pumpen. Til udpumpningen tilbyder Weber et ergonomisk pumpeværktøj, som skåner gulvlæggeren under udlægningen. Med Weber pumpebare gulve bliver udlægningen hurtigere og tørretiden hurtigere.

Title

Weber Multi Clean

Description

Weber Multi Clean er et effektivt og skånsomt alternativ til saltsyre, når murværk skal afrenses. Multi Clean er ca. fire gange så hurtigt at arbejde med i forhold til saltsyre, og det sparer mureren for mange arbejdstimer.

Del dokument
eller