Title

Oversigt over gipsplader

Teaser
Se vores udvalg af gipsplader og byggeplader i andre materialer til inder- og ydervægge, lofter og gulve, til beskyttelse mod røntgenstråler eller brand samt til forbedring af akustik.
Montage af gipsplader
Title

Gipsplader til anvendelse i væg- og loftkonstruktioner i tørre miljøer

Description

Letvægtsgipsplade, Gyproc ErgoLite (GEE 13)

900 mm bred gipsplade baseret på ErgoLite letvægtsteknologi. Gyproc ErgoLite er 25 procent lettere end en normal gipsplade, hvilket gør monteringen lettere og mindre belastende for håndværkeren. Pladen er lige så stærk og stabil som en standard gipsplade. Pladen består af en armeret gipskerne med luftporer omgivet af en gips med ekstra høj densitet, beskyttet af en robust og slidstærk karton.

Standardgipsplade, Gyproc Normal (GN 13)

1200 mm bred Standard gipsplade med glasfiberarmeret gipskerne og overflade af karton.

Standardgipsplade, Gyproc Normal Ergo (GNE 13)

900 mm bred Standard gipsplade med glasfiberarmeret gipskerne og overflade af karton.

Loftsgipsplader, Gyproc Planum (GPL 13)

1200 mm bred gipsplade bestående af en glasfiberarmert gipskerne og med overflade af karton. Gyproc GPL 13 Planum anvendes til lofter og høje vægge, over 3 meter, med krav til jævn, malet overflade. Pladen har forsænkede kanter på alle kanter, som giver de bedste forudsætninger for at opnå helt plane lofter og vægge.

Loftsgipsplader, Gyproc Planum Ergo (GPLE 13)

900 mm bred gipsplade bestående af en glasfiberarmert gipskerne og med overflade af karton. Gyproc GPLE 13 Planum Ergo anvendes til lofter og høje vægge, over 3 meter, med krav til jævn, malet overflade. Pladen har forsænkede kanter på alle kanter, som giver de bedste forudsætninger for at opnå helt plane lofter og vægge.

Væg- og loftsplader, Gyproc Plank (GP 13)

600 mm bred gipsplank med overflade af karton og glasfiberarmeret gipskerne. Til indvendig beklædning af lofter og vægge. Anvendes primært som loftbeklædning i rum, hvor pladen kan monteres i fuld længde uden kortkantssamlinger. Ved større rumbredder anvendes Gyproc GKP 13 Kortplank. Pladen har fasede, kartonbeklædt langkant og savet, ret kortkant.

Loftsplader, Gyproc Kortplank (GKP 13)

600 mm bred gipskortplank med overflade af karton og glasfiberarmeret gipskerne. Til indvendig beklædning af lofter, hvor man ønsker synlige samlinger. Pladens små tolerancer gør den velegnet til store loftarealer. Kantudførelse Pladens alle kanter er faset og savet.

Formbar plade, Glasroc Multiboard (GFM 6)

Pladen er kun 6,5 mm tyk, hvilket gør den meget bøjelig og dermed anvendelig til buede væg- og loftkonstruktioner. Pladen kan tørbøjes ned til en radius på 600 mm både konkav og konveks.

Hård gipsplade, Gyproc Robust Ergo (GRE 13)

900 mm bred robust gipsplade der minimerer risikoen for skader på væggen. Pladen er stærk, holdbar og ekstra lydisolerende og er modstandsdygtig over for slag, spark og stød. Med Robust kan der bygges højere og stivere vægge.

Hård skruefast gipsplade, Gyproc Habito (GHED 13)

900 mm bred stærk gipsplade med stor bæreevne ved fastskruning af emner direkte i pladen og uden brug af plugs. Gyproc Habito har desuden en meget høj styrke og slagfasthed. Kernen består af glasfiberarmeret gips. Overflader på begge sider består af karton.

Renoveringsplade, Gyproc Super Ergo (GSE 6)

900 mm bred renoveringsplade med glasfiberarmeret gipskerne og overflade af karton. Til renovering af gamle pudsede væg- og loftoverflader ved fuldlimning eller skruning. Tykkelsen på 6,5 mm giver mulighed for at bevare eksisterende indfatninger, fodpaneler, stukkatur mv. Pladen anvendes også til buede konstruktioner. Pladen har kartonbeklædt, forsænkede langkant og savet, ret kortkant. Langkantenes forsænkning er beregnet for samlingsspartling til jævn overflade.

 

Title

Vådrumsplader

Description

Komposit vådrumsplade Glasroc H Ocean Ergo (GHOE 13)

900 mm bred gipsbaseret vådrumsplade, der er uorganisk og derfor ekstra resistent over for fugt. Pladen har små materialebevægelser og er derfor særlig velegnet som underlag for flise- og klinkebeklædninger. Hovedbestanddelen i Glasroc H Ocean Ergo er gips og glasfiber. Pladen har en overfladebehandlet glasfibermåtte og en kerne af imprægneret og glasfiberarmeret gips. Pladen har forsænkede langkanter som er beregnet for samlingsspartling til jævn overflade.

Gipsbaseret vådrumsplade, Gyproc Vådrumsplade Ergo (GRIE 13)

900 mm bred vådrumsplade med imprægneret og glasfiberarmeret gipskerne med høj rumvægt og overflade af kraftig karton. Til vådrumsvægge, hvor pladens større styrke og slagfasthed sammen med den imprægnerede gipskerne danner et stærkt og stift underlag for vandtætningssystemer og overfladebeklædninger. Pladen har forsænkede langkanter som er beregnet for samlingsspartling til jævn overflade.

Title

Røntgenbeskyttelsesplader

Description

Røntgenstrålebeskyttelsesplade, Gyproc X-Ray Protection

Gyproc X-Ray Protection er et 100% blyfri røntgenstrålebeskyttelses-system, som omfatter specialdesignede gipsplader produceret med brug af bariumsulfat. Ved anvendelse sammen med Gypfill X-Ray Protection spartelmasse, også indeholdende bariumsulfat, danner Gyproc X-Ray Protection et system til vægge i sundhedsbyggeri hvor der er behov for røntgenstrålebeskyttelse.

Title

Brandbeskyttende plader

Description

Brandbeskyttende pladebelægning, Glasroc F FireCase (GFF)

Glasroc F FireCase anvendes til brandisolering af de fleste typer af stålbjælker og -søjler i 30, 60, 90 eller 120 minutter. Pladen har en kerne der består af imprægneret og glasfiberarmeret gips tilsat specielle cellulosefibre. I overfladerne er der indstøbte glasfibermåtter. Glasroc F FireCase er CE-mærket og klassificeret som A1 materiale (ubrændbart) jf. det europæiske klassifikationssystem. Pladerne er skruefaste og kan i mange tilfælde skrues sammen uden brug af hjælpeprofiler. Med Glasroc F FireCase opnås en plan og robust overflade, uden behov for yderligere overfladebehandling.

Brandgipsplade Gyproc PROTECT F (GF 15)

1200 mm bred Brandgipsplade med overflade af karton og glasfiberarmeret gipskerne. Pladen yder bedre brandmodstand end en almindelig gipsplade, da den bliver siddende på konstruktionen i længere tid. Pladen fungerer som fastholdelse af isolering (også granulat) i såvel vandrette som lodrette konstruktioner.

Brandgipsplade Gyproc PROTECT F Ergo (GFE 15)

900 mm bred Brandgipsplade med overflade af karton og glasfiberarmeret gipskerne. Pladen yder bedre brandmodstand end en almindelig gipsplade, da den bliver siddende på konstruktionen i længere tid. Pladen fungerer som fastholdelse af isolering (også granulat) i såvel vandrette som lodrette konstruktioner.

Title

Gulvgipsplader

Description

Fibergipsplade, Rigidur (RE)

Rigidur Gulvelementer egner sig som undergulv for langt de fleste typer gulvbelægning. Før selve gulvbelægningen udføres skal fugerne mellem gulvelementerne samt skruehuller udspartles med den tilhørende Rigidur Spartelmasse. Alle Rigidur Gulvelementer består af 2 fibergipsplader, som er sammenlimet forskudt for hinanden, således at der fremkommer en 5 cm bred limfals. Sammenlimningen og den supplerende sammenskruning med Rigidur skrue eller supplerende samling med specialklammer giver en meget stabil og sikker samling af elementerne. Rigidur Gulvelementer kan leveres med pålimet isolering på undersiden, enten i form af et lag hårdtkomprimeret mineraluld (type E 30 MF og E 35 MF) eller trykfast polystyrol (type E 40 PS, E 45 PS og E 50 PS). Isoleringen har en trinlydsdæmpende og varmeisolerende funktion.

Gulvgipsplade, Gyproc Gulvgips (GG 13)

600 mm bred gulvgips med overflade af kraftig karton og glasfiberarmeret gipskerne med høj rumvægt. Anvendes til gulve med krav til brandisolering, lydisolering eller hvor der ønskes svømmende konstruktionsopbygninger. Endvidere velegnet til renovering af gamle etageadskillelser i træ eller stål, hvor Gyproc GG 13 Gulvgips alene eller i kombination med andre materialer giver en forbedret luft- og trinlydsisolation.

Del dokument
eller