Title

Skillevægge mellem rum

Teaser
Skillevægge opdeler rum i din bolig og findes i både tunge varianter af teglsten, letbeton m.m. og i lette varianter af træ- eller stålskelet beklædt med forskellige overflader.
DIY kvinde og mand
Description

Skillevægge kan være bærende eller ikke bærende. Deres funktion og placering er bestemmende for, hvilke krav den skal opfylde indenfor både varme-, lyd- og brandisolering.

Krav til skillevægge

Der stilles krav til skillevæggens varmeisolering, hvis der er en temperaturforskel på 5 ˚C eller mere mellem de to rum. Under lovgivning kan du læse mere om krav til varme-, lyd- og brandisolering samt kravene til skillevægge mod badeværelser og vådrum - her gælder særskilte regler.

Fugtspærre, dampspærre og radonsikring

Der skal udlægges en fugtspærre på skillevægsfundamenter, for at forhindre at fugt nedefra kan trække op i skillevæggen. Samtidig skal fugtspærren fungere som radonsikring og skal derfor samles tæt med gulvkonstruktionen.
 
For skillevægge med ens temperatur- og fugtforhold på begge sider, er en dampspærre ikke nødvendig.
 
Hvis der er temperatur- og fugtforskelle mellem de to rum, vil en forskel i damptrykket give en fugttransport gennem konstruktionen. Derfor er det vigtigt at få monteret en tæt dampspærre på den varme side af isoleringen.

 

Title

Skillevæg af gips og stål

Description

Når du skal renovere eller har behov for at ændre på ruminddeling i fx lejlighed eller parcelhus, så er en isoleret indervæg bygget med stållægter og gipsplader en let og økonomisk overkommelig løsning.

Lydisoler skillevægge

Glasuld isolerer ikke kun effektivt mod varme og kulde, men også mod lyd. Glasuld kommer i forskellige isoleringsklasser. De høje isoleringsklasser (fx 37) er de billigste, men kræver til gengæld mere plads. Klasse 34 er normalt et godt valg, da denne giver en god kombination af pris og isoleringsevne. Samtidigt har klasse 34 en fasthed, der gør den meget nem at arbejde med. Har du strenge pladskrav eller energikrav, du skal/vil overholde, er det værd at gå ned i isoleringsklasse (kl. 30 eller 32). Disse klasser er også velegnede til mekanisk fastgørelse. Er en lav pris og komfortisolering de væsentligste faktorer, kan du med fordel gå op i isoleringsklasse (kl. 37).

Guide: Ophæng på gipsvæg

Del dokument
eller