Hos Saint-Gobain re-cirkulerer vi en stor del af vores materialer, og vi arbejder kontinuerligt på at finde nye måder, at genbruge vores materialer på.
-
Glasulden fra Isover bliver fremstillet af op til 75 % genbrugsglas.
-
Den isolering, der bliver fraskåret i produktionen, bliver viderebearbejdet til hulmursisolering.
-
Gyproc gipsplader er fremstillet af op til 35 % genanvendt gips.
-
Vand re-cirkuleres og spildvarme genbruges i vores produktion.
-
Webers hydrauliske mørtler gør det nemt at skille mursten ad og genbruge dem.

Green Solution House
Genanvendelse af gips
Gips er et af de få materialer, der i udgangspunktet kan recirkuleres uendeligt: Gamle gipsplader knuses og benyttes i produktionen af nye – til gavn for både byggeriet og miljøet.
Den cirkulære materialegenanvendelse sikrer, at gipsen lever videre i nye gipsplader frem for at ende i deponi. Det er med til at passe på verdens ressourcer.
Det, mener vi, er vigtigt. I Gyproc har vi derfor været med til at starte Partnerskab for Cirkulær Gips med en række andre dygtige aktører i værdikæden. Målet er gennem et bredt samarbejde at øge mængden af genanvendt gips. Og arbejdet er godt i gang!
Værdikæden er karakteriseret ved en række specialiserede aktører. I Gyproc er vi specialister i at producere gipsplader med en høj andel genanvendt gips. Vores øvrige samarbejdspartnere i værdikæden er fx specialister i affaldsindsamling og -håndtering.
Vil du vide mere om genanvendelse af gips? Læs mere i vores FAQ.
Beton og mørtel
Beton kan re-cirkuleres og tilsættes andre betonprodukter, samt benyttes som vejfyld. Ca. 90 % af Webers produkter (fx fra nedrivning, spild og overskydende materialer fra byggepladser) bliver re-cirkuleret.
Fejlproduktioner genanvendes til stolpebeton, mens Weber Kalkmørtel giver mulighed for at rense og genbruge mursten.
Glasuldsisolering
Op til 75 % af råvaren i Isover glasuldsisolering er genbrugsglas fra blandt andet vinduer og flasker.
Fabriksspildet genanvendes som granulat til lofts- og hulmursisolering.
Overskydende og brugt isolering genbruges til Leca letklinker
Sammen med Leca og Norrecco, en af Danmarks største affaldsbehandlingsvirksomheder, har vi etableret en returordning og genanvendelseskæde, så overskydende isolering fra nybyg eller brugt isolering kan indsamles og indgå som råvare i Leca letklinker. Se mere om returordningen her.
Gamle vinduer bliver til ny isolering
I en række renoveringer er de gamle vinduer blevet til ny isolering. Det skete blandt andet i AB Trekanten i København, hvor beboerforeningen havde fokus på miljø og bæredygtighed, da de skiftede vinduer. Ved udskiftningen blev 800 gamle ruder sendt til Isover fabrikken i Vamdrup og lavet om til isolering.
WOOL2LOOP
Saint-Gobain har været projektleder på et stort udviklingsprojekt, der arbejder med at udvikle et alternativt betonmateriale med udgangspunkt i mineraluldsaffald. Læs mere om projektet her.

Returordning – glasuld til Leca
Teknisk Rådgivning, Gyproc
Teknisk Rådgivning, Isover
Teknisk Rådgivning, Weber
