Fugt

Fugt er en stor udfordring både i nye og ældre bygninger. Saint-Gobain har produkter og løsninger, der kan forhindre vandindtrængning udefra og sikre, at fugt indefra bygningen kan slippe ud, hvilket er en vigtig faktor for at opnå et sundt indeklima og bygningskonstruktionens holdbarhed.

Sunde bygninger

Med hjælp fra de mange Saint-Gobain løsninger er det muligt at undgå fugtproblemer.

saint-gobain løsninger mod fugt

Enhver bygning skal beskyttes for at forhindre vand i at trænge ind dens konstruktion. Den anden udfordring er fugt som opstår inde i bygningen i forbindelse med madlavning, badning, rengøring og andre aktiviteter. Hvis fugten ikke får mulighed for at slippe ud, kan det resultere i et ubehageligt indeklima og i sidste ende sundholdskadelig råd og svamp i bygningen. Fugtskader kan opstå på grund af forkert eller mangelfuldt isolering, utætte dampspærrer, utilstrækkelig ventilation eller uegnede materialer i vådrum.

Ydervægge

Den ventilerede facade fra Saint-Gobain er specielt udviklet til at modstå det hårde nordiske klima. Løsningen med den ventilerede facadebeklædning sikrer god luftcirkulering og vedvarende tørt miljø for den bagvedliggende konstruktion. Find flere informationer her.

Saint-Gobain Weber og Saint-Gobain ISOVER har facadeisoleringsløsninger, som både kan benyttes til energirenovering af eksisterende bygninger og i forbindelse med nybyggeri. Løsningerne består af en hård isoleringsplade, som påføres den eksisterende facade eller den nyopførte betonvæg og derefter påføres puds. Find flere informationer her eller her.

Den pudsbærende Aquaroc fra Saint-Gobain Gyproc har et relativt lavt fugtoptag, hvilket tillader

THERMOnomic-systemet fra Saint-Gobain Gyproc findes i et bredt udvalg af løsninger med forskellige konstruktionstykkelser. På ydersiden kan monteres de fleste typer af regnskærme, hvilket giver stor arkitektonisk frihed. Find flere informationer her.

Glasroc Storm Vindtæt fra Saint-Gobain Gýproc er en uorganisk vindtætningsplade, der er brandbeskyttende, lufttæt og diffusionsåben. Kernen består af imprægneret og glasfiberarmeret gips. Overfladen på begge sider består af indstøbte glasfibermåtter, hvoraf forsiden er coated. Find flere informationer her.

Det lette ISOVER Plus facadesystem fra Saint-Gobain ISOVER kan anvendes på bærende ydervægskonstruktioner af beton, teglsten, træ eller klinkebeton og giver maksimalt isolerede ydervægge både ved renovering af ældre boliger eller ved nybyggeri. Find flere informationer her.

Isoleringsgranulat fra Saint-Gobain ISOVER er et løst isoleringsmateriale, som kan blæses ud på lofter, i etageadskillelser og i hulmure. ISOVER isoleringsgranulaten er vandafvisende og optager ikke fugt. Find flere informationer her.

Intelligent klimamembran

ISOVER Vario Xtra er et fugtadaptivt klimamembran system der gør det nemmere at bygge tæt og fri for fugt. Systemet består af en tæt og åndbar klimamembran, fugemasse, tape, kraver til rør- og kabelgennemføringer samt hjørneløsninger. Find flere informationer her.

Indervægge

Saint-Gobain Gyproc GIV til indvendig efterisolering. Elementet anvendes på indvendig side af en kold, men ellers sund ydervæg og kan bidrage til at fjerne kuldeindfald. Find flere informationer her.

Lofter og tage

Isoleringsgranulat fra Saint-Gobain ISOVER er et løst isoleringsmateriale, som kan blæses ud på lofter, i etageadskillelser og i hulmure. ISOVER isoleringsgranulaten er vandafvisende og optager ikke fugt. Find flere informationer her.

Vådrum

Gyproc GRIE Vådrumsplade Ergo er ekstra resistent over for fugt. Pladen er imprægneret, har høj styrke og små materialebevægelser og er derfor særlig velegnet som underlag for flise- og klinkebeklædninger. Vådrumspladen kan anvendes som vægbeklædning i vådrum, som underlag for vandtætningssystem og flisebeklædning mm. Kan også anvendes som loftbeklædning i vådrum. Find flere informationer her.

Glasroc H GHOE 13 Ocean Ergo er en gipsvådrumsplade, som er uorganisk og derfor ekstra resistent over for fugt. Pladen har små materialebevægelser og er derfor særlig velegnet som underlag for flise- og klinkebeklædninger. Vådrumspladen kan anvendes som vægbeklædning i vådrum som underlag for vandtætningssystem og flisebeklædning mm. Kan også anvendes som loftbeklædning i vådrum. Find flere informationer her.