Certifikations ordninger

At gøre bygninger mere energieffektive er centralt i Saint-Gobain’s strategi. En “grønt design” tilgang har ikke kun en positiv effekt for menneskers helbred og for miljøet, det kan også ses på bundlinjen.

Genbrug

Vi genbruger gips til nye gipsplader, glas til isoleringsmaterialer og bruger affald til dræn.

LEED


Mange produkter fra Saint-Gobain overholder certificeringssystemet LEED (Lederskab i energi og miljø design), som er et ratingsystem for design, konstruktion, drift og vedligeholdelse af levesteder som er udviklet af US Green Building Council.

Gennem den seneste årrække har Saint-Gobain via sin glas division lanceret nogle af de mest avancerede energieffektive glasbelægninger til facader, ovenlys og vinduer af alle typer i boliger og erhvervsbygninger. De imponerende egenskaber af disse højtydende belagte glasprodukter omfatter varmeisolering, lys og stråling fra solen, hvilket har ført til en LEED akkreditering.

BREEAM

Miljøcertificeringsordningen BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) blev oprettet i England i 1990. I dag er det den største enkeltstående certificeringsordning for bygninger i verden.

Saint-Gobain-løsninger er en del af mange BREEAM certificerede bygninger (i form af glasprodukter, for eksempel), og selskabet stræber efter at sætte standarden for bæredygtigt byggeri baseret på tre niveauer af ekspertise:

  • energieffektivitet gennem reduktion af energibehov af bygninger
  • komfort for beboerne
  • miljømæssigt ansvar ved at gennemføre LCA af produkter.

DGNB

DGNB-certificering blev oprettet i Tyskland (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen), men anvendes nu i mange lande. Certificeringen tildeles bygninger, der opfylder specifikke krav vedrørende miljø, sociale spørgsmål, proces og teknisk kvalitet. Kort sagt: bæredygtige bygninger.

Produkter og materialer fra Saint-Gobain, der opfylder de højeste miljømæssige standarder er perfekt egnet og meget udbredt i DGNB-certificerede bygninger.