Multi Comfort

Saint-Gobain udviklede begrebet "Multi-Comfort" byggeri i 2004. Det dækker over et stort program, som omfatter alle de aspekter, der bidrager til, at bygninger er komfortabelt at bo og opholde sig i.

resultatet af vores erfaringer

Saint-Gobain bygger ikke bygninger; vi udstyrer dem med produkter og løsninger af høj kvalitet med særligt fokus på den komfort, som de muliggør i bygninger. For at kunne demonstrere gode og komfortable løsninger og for fortsat at kunne udvikle nye på baggrund af den erfaring, vi høster, har vi gennem de sidste år bygget 18 forskellige Multi Comfort huse i 13 forskellige lande.

Når det handler om vores velvære

Multi Comfort konceptet er baseret på seks typer af komfort:

  • Termisk komfort og energioptimering: At kunne nyde godt af en behagelig temperatur inden døre året rundt og samtidig minimere energiforbruget til opvarmning og køling.
  • Sundhedsmæssig komfort: Forbedring af luftkvaliteten inden døre.
  • Akustisk komfort: Reducering af støj udefra eller mellem rum samt optimering af akustik inden døre.
  • Visuel komfort: At nyde godt af behageligt naturligt dagslys samt produkter og løsninger der løfter æstetikken i bygningen.
  • Sikkerhedsmæssig komfort: Optimering af sikkerheden i vores bygninger, herunder sikring mod brand og fugt.
  • Økonomisk komfort: Totaløkonomiske løsninger der er holdbare og nedsætter energiforbruget.

Komfortable og holdbare løsninger

En arbejdsgruppe bestående af eksperter fra koncernens virksomheder definerer de tekniske og byggerimæssige kriterier for Saint-Gobain Multi-Comfort-programmet. Bygningen skal overholde alle aspekter af indeklima (termisk, akustisk, indvendig luft og visuel komfort fra naturligt lys), og alle resultatkriterier (energiforbrug til varme og aircondition, naturligt lys indikator og decibel).

Bygningens design skal være miljøvenligt og prisen rimelig i forhold til markedet. Det er vigtigt at måle en Multi-Comfort bygnings ydeevne, for at opnå håndgribelige beviser på fordelene ved Saint-Gobain løsningerne.

I Danmark er der bygget 10 Multi Comfort Houses. Læs mere om de danske huse og erfaringer her.