Luft- og rumfart

Saint-Gobain producerer en række højtydende produkter til luft- og rumfartsindustrien.

Luftfart

Saint-Gobain producerer en bred vifte af højtydende plastic, der er specielt designet til det luftfartsindustrien. Det er materialer, der er i stand til at modstå ekstreme temperaturer: lejer, kabler, skum og plast til passagersæder for at nævne et par eksempler.

Saint-Gobain leverer også fly radomer fremstillet af Quartzel fiber. Radomer er kupler fremstillet af kompositmaterialer, der beskytter radarer og satellitsystemers antenner. Takket være Saint-Gobain radomer, kan flypassagerer nu surfe på internettet og se live tv under flyvningen.

Saint-Gobain Sully fremstiller højteknologiske vinduer til luftfartsindustrien, blandt andet cockpit vinduer i Solidion® glas til passagerfly, jetfly og helikoptere samt forruder og akryl baldakiner til jagerfly.

Saint-Gobain ADFORS fremstiller Vetrotex glasfiber, der anvendes til sammensatte dele i fly for at forbedre styrken og brandmodstandsevnen.

Saint-Gobain Ceramic Materials fremstiller keramiske pulvere, der bruges til belægninger med høj termisk modstand. Disse innovative belægninger bruges af de største flymotorfabrikanter for at beskytte væsentlige komponenter i varme dele af motoren.

Endelig anvendes Saint-Gobain-slibemidler til fly turbiner og motorskærme.

Rumfart 

Saint-Gobain Ceramic Materials Sika® siliciumcarbid er blevet brugt til at producere spejle og hovedramme i rumteleskopet på Gaia satellitten.

Saint-Gobain Crystals fremstiller scintillation sensorer, der anvendes til at opdage stråling (neutron og gammastråling) i rummet. I 1998 leverede Saint-Gobain gammastråle-spektrometer, der fandt vand i form af is på Månens overflade under Lunar Prospector missionen.

Saint-Gobain Performance Plastics OmniSeal® kan modstå ekstreme temperaturer. De findes i blandt andet i tryksystemer, brændstofsystemer og andre pumper, der håndterer væsker inde raketmotorer. Rulon® selvsmørende lejer bruges også af rumfartsindustrien, da de kan fungere i meget korrosive miljøer. De er også kendt for deres selvsmørende, lavfriktion og slid-resistente egenskaber.

Saint-Gobain Crystals bruges til at registrere og identificere neutroner. Dette materiale udsender lys, når det udsættes for stråling. En sensor kan derefter omdanne det til et elektrisk signal, som NASA kan bruge til at udregne strålingsniveauer på en planets overflade.