Biomedicin

Saint-Gobain leverer højtydende plastmaterialer og komponenter til medicinal- og sundhedsindustrien.

Saint-Gobain leverer materialer til en række kritiske anvendelsesområder i medicinalindustrien. Nøgleordene er pålidelighed, sikkerhed og overholdelse af de mest krævende standarder. Koncernen designer og udvikler produkter til byggeriet, der hjælpe med at forbedre luftkvaliteten og til ganvn for beboeres og patienters sundhed.

HIGH-PERFORMANCE Plast til sundhedssektoren

Saint-Gobain produkter findes i hele den sundhedssektoren: i hospitaler, medicinalindustrien og forskningslaboratorier.

Saint-Gobain udvikler højtydende plast specielt til sundhed markedet. Koncernen er med sit Life Sciences Business Unit en af verdens førende leverandører af polymer-komponenter til farmaceutiske, medicinske og bioteknologiske markeder.

Det udviklede materiale, med unikke biokompatibilitet- og barriereegenskaber, og under hensyntagen til transmission af oxygen, anvendes også i videnskabelige laboratorier og til storproduktion af vacciner. Disse løsninger har et stort vækstpotentiale, da de i stigende grad bruges til at erstatte systemer lavet af rustfrit stål.

SAINT-GOBAIN løsninger

PLAST

Koncernen udvikler højtydende plast til bioteknologi, farmaceutiske og medicinske markeder gennem sine Tygon®, C-Flex® og Sani-Tech® varemærker. Saint-Gobain leverer en bred vifte af produkter (tubings, tasker osv) til de mest kritiske medicinske anvendelser. 

vægbeklædning

Saint-Gobain Adfors vægbeklædning er designet ved hjælp af high-performance stof vævet af glasuld, hvis sundhedsmæssige egenskaber, gør dem særligt egnet til medicinske sammenhænge. Novelio® Mold-X indeholder et aktivt antibakterielt middel, der bidrager til sundhedsmæssig sikkerhed. Især anvendes det i hospitaler, klinikker, venteværelser, opholdsrum og uventilerede områder. Novelio® Clean Air vægbeklædning forbedrer sundheden indendørs ved at absorbere 70% af de flygtige organiske forbindelser, der kan frigives af rengøringsmidler og fra møbler.

SCINTILLATORer

Saint-Gobain Crystals fremstiller scintillatorer til medicinalindustrien.

Lofter

Med sine akustiske loftplader har Saint-Gobain Ecophon skræddersyede løsninger til sundhedsinstitutioner. Akustikløsningerne hjælper til at reducere stressniveauet blandt hospitalspersonalet og patienterne. Luftkvalitet spiller også en stor rolle for sundheden, og med det for øje har Saint-Gobain Gyproc udviklet Activ'Air® teknologien til sin gipsplader. Activ'Air® har egenskaber, der kan neutraliserende formaldehyd.