Digital byggeri

I den nære fremtid vil den praksis at designe og konstruere bygninger blive digitaliseret i alle faser - design, bestilling, logistik, opbygning og vedligeholdelse gennem bygningers livscyklus.

Nem adgang til information

Digitaliseringen af byggeriet gør det nemmere at få adgang til og dele alle nødvendige oplysninger.

BIM

BIM står for ”Building Information Model” - altså en ”Bygnings Informations Model”. BIM er en integreret metode til at digitalisere hele byggeprocessen. Det er en intelligent modelbaseret proces der giver indblik i hele byggeriets livscyklus fra idé til nedrivning og eventuelt genanvendelse af brugte byggematerialer. BIM kan altså hjælpe dig med at designe, planlægge, konstruere, bygge og vedligeholde en bygning gennem hele dens levetid.

BIM er et værktøj, som benyttes på tværs af alle faggrupperne i byggeriet inklusiv af bygherren. Med BIM er det muligt at få et tættere samarbejde mellem byggeriets parter, da alle kan få adgang til samme information og arbejde i samme model.

Saint-Gobain leverer BIM-objekter, der gør det nemt at integrere Saint-Gobain produkter i 3D-modeller. BIM-objekter er gratis og kommer som færdige produkt-objekter, f.eks. isolering-elementer, samt har alle de nødvendige materiale- og produktinformationer (som brand og akustiske egenskaber), hvilket gør dem nemme at bruge i et modellering programs som f.eks. Revit.

Saint-Gobain udvikler løbende nye BIM-objekter, som er tilgængelige på vores produktsider:  

  • Hent ISOVER BIM objekter her.
  • Hent Gyproc BIM objekter her.
  • hent Glassolutions BIM objekter her.